VLN

VLN: Regenfeest op de Nürburgring met Manthey dubbelzege

Qua weersomstandigheden blijft de VLN onder een slecht gesternte staan. Ook vandaag lieten de weergoden zich in de Eifel van de mindere kant zien.Vooral in de openingsfase van de wedstrijd speelde het weer een belangrijke rol en strandden onderweg al de nodige teams. Voor de Manthey Porsches speelden dit amper een rol. De combinatie Richard Lietz/Nick Tandy zegevierde voor hun Manthey teamgenoten Otto Klohs en Dennis Olsen. De Black Falcon Mercedes AMG GT3 van Maro Engel, Manuel Metzger en Dirk Müller eindigde als derde.


912  VLN
Prachtige zege van Manthey Racing in de derde VLN-wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat

Foto's VLN/Mercedes-Benz/Falken

Regenfeest op de Nürburgring met Manthey dubbelzege
"Een droomresultaat"straalde Richard Lietz na de wedstrijd.' De laatste ronden waren bij een opdrogende baan nogal avontuurlijk omdat mijn regenbanden sterk minder werden. Ik kwam enkele malen dwars te staan maar ik had misschien ook een beetje geluk" vulde Nick Tandy aan. Ook Otto Klohs was over zijn eerste VLN deelname dit seizoen tevreden. Klohs: " Dennis Olsen heeft zich als een echte regenspecialist bewezen. Daarom hebben wij besloten om hem bij de regen maximaal te laten rijden. Juist bij regen is het belangrijk om de verhoudingen te kennen." De Noor bevestigde dit ook. "Ik heb mij in de auto geheel op mijn gemak gevoeld."

Resumerend kan over de derde Manthey Porsche, Pleite, Pech en Panne gezegd worden. De Fransman Kevin Estre behaalde de pole maar ging bij de start te vroeg op het gas en werd daarvoor door de wedstrijdleiding met een Stop/Go bestraft. Daarna vocht het starnr. 911 zich opnieuw terug in de kopgroep. Vervolgens kwam Christensen met deze auto zonder brandstof in de pitlane alhoewel hij zijn box nog wel wist te bereiken. In de 110L tank werd 109,37L bijgevuld terwijl slechts 107L is toegestaan. Startnummer 911 kwam wel als tweede over de streep maar werd naar de vierde plek teruggezet en zo miste het Manthey-Team met 15 strafseconden een drievoudige overwinning.

VLN 3 derde
Mooi comeback resultaat voor Manuel Metzger op de Nordschleife.

Daardoor erfde het team van Black Falcon de derde plek en zo werd de eerste deelname van Manuel Metzger,die van een eerder opgelopen sportblessure niet eerder kon starten, met een podiumresultaat beloond. Maro Engel: " Vandaag was eigenlijk een goede voorbereiding voor de 24U omdat je alle omstandigheden tegenkwam die je daar kunt treffen. In de wedstrijd hebben we een goede performance laten zien. Een sterke comeback na de kwalificatie waarin we veel pech hadden. Ook zaten we niet op het juiste moment op de baan. Hoewel de baan nog droog was waren we niet in staat om een volledig zuivere ronde af te leggen."

De ROWE Racing BMW M6 GT3 van Sheldon van der Linde/Nick Yelloly eindigde als vijfde, gevolgd door de Schnitzer M6 GT3 van Marco Wittmann/Jesse Krohn/John Edwards. Het ProAm klassement in de GT3 klasse werd door Mercedes Benz AMG GT3 combinatie John Shoffner, Janine Hill en Fabian Schiller gewonnen.

2019 Falken Porsche
Achtste plek voor de Falken Porsche 911 GT3 R van Martin Ragginger/Dirk Werner.

In de met 24 voertuigen bezette V4 klasse ging het er spannend aan toe. De combinatie Torsten Kratz/Oliver Frisse/Moran Gott (Sorg BMW)de regerende kampioenen Phillip Leisen, Danny Brink en Christopher Rink. Het Sorg-trio zegevierde ook bij de openingswedstrijd.

Stef Dusseldorp
Slechts een 29e plek voor Stef Dusseldorp/Alexandere Imperatori.

Voor het Pixum Team Adrealin Motorsport pakten Yannick Fübbrich/David Griessner de zege in de BMW 240i Cup klasse. In de Cayman GT4 Trophy ging de overwinning voor de tweede achtereenvolgende maal naar de combinatie Moritz Kranz/Nico Menzel. De volgende VLN-wedstrijd vindt pas op 13 juli plaats. Met uitzondering van de Kwalificatierace behoren alle voorbereidingen voor de 24U nu tot het verleden. De volgende VLN wedstrijd is de 60e Adenauer Rundstrecken Trophy die op 13 juli a.s. plaatsvindt.

2019 Haupt
Het was bar en boos op de Ring. Hier Hubert Haupt in actie.

Het klassement in de ROWE Speedtrofee wordt aangevoerd door de No 912 Porsche 911 GT3 R van Manthey Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet