TCR Series

WTCR: Afgetekende start-finishzege Girolami op Hungaroring

190428 WTCR Girolami R1
Net als in Marrakesj won een Allinkl.com-Honda-rijder de zaterdagsrace, maar ditmaal was het Girolami

Met een duidelijke start-finishzege besliste de Argentijn Nestor Girolami met de Allinkl.com-Münnich Motorsport-Honda de eerste van de drie WTCR-races van dit weekeinde op de Hungaroring in zijnb voordeel. De tweede plaats was voor Yvan Muller namens Lynk & Co, terwijl Girolami's land- en teamgenoot Esteban Guerrieri als derde het succes voor Allinkl.com-Münnich Motorsport completeerde. De drie Nederlanders in het veld kwamen er al in de kwalificatie niet aan te pas en speelden daarop zoals te verwachten viel ook in de race geen rol van betekenis: Nicky Catsburg werd 18e, Tom Coronel 19e en Niels Langeveld 20e.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Nestor Girolami start met de Allinkl.com-Münnich Motorsport-Honda vanaf de pole-position, en dat voor de eerste maal in zijn WTCR-loopbaan. Routinier Yvan Muller vertrekt met de Lynk & Co als tweede. Voor de Nederlanders liep het niet: Hyundai-coureur Nicky Catsburg kwam niet verder dan de 20e startplaats, Audi-rijder Niels Langeveld kwalificeerde zich als 22e en Tom Coronel was slechts 26e, nadat de Gooise rijder er naar eigen zeggen niet in slaagde voldoende snelheid uit zijn Cupra te halen.

190427 WTCR R1 start
Start met Girolami voor Muller, Guerrieri, Panis en Ehrlacher

Bij de start van de race ontbreekt Ma Qing Hua, hij rijdt met zijn Alfa Romeo aan het eind van de opwarmronde de pits in. Het licht blijft slechts kort rood, Girolami pakt de kop voor Muller en Panis, die aan de binnenkant voorbij Guerrieri komt en de derde plaats overneemt. In de volgende bocht is de Fransman zijn positie echter alweer kwijt, niet alleen Guerrieri, maar ook Ehrlacher passeren Panis, die daarmee terugvalt naar de vijfde plaats.

Tom Coronel heeft inmiddels een paar plaatsen goedgemaakt en rijdt op de 22e plaats, twee posities voor landgenoot Niels Langeveld. Nicky Catsburg is 18e na een duel met de Hongaar Tassi. In de vierde ronde verliest Catsburg zijn positie aan Tassi, die er in de eerste sector voorbij steekt. Coronel opent de aanval op Gordon Shedden in de strijd om de 21e plaats, terwijl net voor Shedden de Duitser Benjamin Leuchter in de Golf de achterliggers ophoudt. In de vijfde ronde komen Ehrlacher en Panis met elkaar in botsing, Ehrlacher heeft een defecte ophanging aan de Lynk & Co. Zo neemt Vernay de vierde plaats over. Iets verderop tikt Farfus Häglof in de rondte, de Zweed valt terug van de negende naar de twaalfde plaats.

190427 WTCR R1 Catsburg Tassi
Nicky Catsburg en Attila Tassi hadden het een tijdlang met elkaar aan de stok

Halverwege leidt Girolami voor Muller, Guerrieri, Vernay, Panis, Vervisch, Björk, Kristoffersen, Farfus en Michelisz, Shedden parkeert zijn auto in de pits en valt uit. Leuchter raakt de Hyundai van Nicky Catsburg, die daarop in de chicane rechtdoor schiet, maar de 18e plaats weet vast te houden. Merkwaardig genoeg krijgt Catsburg prompt een waarschuwing vanwege het overschrijden van 'track limits'. Langeveld komt onder druk van de teruggevallen Honda-rijder Monteiro, maar nog zonder succes voor de Portugees.

Terwijl Girolami vooraan ogenschijnlijk zonder al teveel problemen uitloopt, houdt Muller Guerrieri een beetje op, waarop ook Vernay, Panis en Vervisch de aansluiting vinden. Aardig is de strijd in de laatste ronde tussen Tarquini en Azcona, al gaat het dan ook slechts om de twaalfde plaats. Girolami rijdt de overwinning naar huis, voor Muller, Guerrieri, Vernay, Panis, Vervisch, Björk, Kristoffersen, Farfus en Michelisz. Catsburg, Coronel en Langeveld eindigden in deze volgorde op de plaatsen 18, 19 en 20.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet