ACNN

ACNN: De regen laat de echte liefhebber smullen op Circuit Zandvoort

Op donderdag 25 april werd op het circuit Zandvoort de tweede clubrace verreden van de ACNN. De regen, een spelbreker voor de toeschouwers, zorgde voor spectaculaire tweede race van de Continent cup, de Zilhouette cup en de gast klasse PCR. In de tweede race van de Continent cup en Zilhouette cup was het bij de start redelijk droog maar gedurende de race veranderde het circuit in een waterballet. Het was Marcel van der Lyke in de Zilhouette die nipt wist te winnen met een halve wagen voorsprong op de leider in het kampioenschap Bernard Blaak.

Tekst: aangeleverd materiaal
Foto's: PR

Bandenwissel Bernard Blaak


Het was voor Van der Lyke zijn eerste overwinning in zijn carrière. Hij was gestart op regenbanden, een gok die goed uitpakte. Bernard was gestart op slicks en wisselde bij de verplichte pitstop naar regenbanden. Wat er volgde was een prachtige inhaal race waarbij Bernard een halve wagen lengte te kort kwam om de overwinning te behalen.

  Rijderswissel Auke Wiegers Daniel Meendring

De Continent cup werd gedomineerd door het team Auke Wiegers en Daniel Meendering. In beide races gingen ze met de overwinning aan de haal. Het Circuit Zandvoort lag dit duo goed. De beide rijders deden qua rondentijden niets voor elkaar onder. De tweede race, op een kletsnatte baan, liepen zij secondes per ronde uit op de rest van het veld.

  Roy Haak

De PTC cup bracht niet het spektakel dat we van deze cup gewend zijn. In twee nette races wist Roy Haak de overwinningen naar zich toe te trekken. Deze coureur uit Westerbork die de eerste races door studieverplichtingen moest missen kan nu de achtervolging op de koploper in deze cup Noah Hermans inzetten.

  Gastklasse PCR1 Als gastklasse makten de Porsches van de PCR deel uit van dit evenement

De volgende en derde clubrace van de ACNN wordt verreden op zondag 19 mei op het TT-Circuit Assen.


Voor meer informatie en uitslagen: www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet