Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Thijmen Nabuurs debuteert met podiumplaats op Magny-Cours

nabuurs-4

Thijmen Nabuurs maakte op het Franse circuit van Magny-Cours zijn debuut in de Supercar Challenge. Samen met Lorenzo van Riet nam hij het stuur ter hand van de Cupra TCR in de sterke Supersport I divisie. Hij gaf daar zijn visitekaartje af door het weekend af te sluiten met een podium.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

nabuurs-5


Nabuurs maakte deze winter de overstap van de Fiesta Sprint Cup en rijdt in 2019 voor het team van Ferry Monster Autosport. Niet alleen is de Cupra TCR een nieuwe machine voor de jongeling, maar hij had ook nog geen meter gereden over het circuit van Magny-Cours. Thijmen Nabuurs: "Het is de tweede keer dat ik in de auto zit, na mijn eerste test op Zandvoort. Iedere meter leer ik meer in de wagen en dat is ook nodig. Dit jaar rij ik samen met Lorenzo van Riet. Hij heeft meer ervaring met een TCR en dat helpt mij."

  nabuurs-9

"De kwalificatie was lastig, omdat ik nog weinig ervaring met de auto heb. Ik reed wel enkele snelle sectoren, maar kon deze niet aan elkaar rijgen. Hierdoor zat er meer in, maar uiteindelijk pakte ik de vierde stek wat helemaal niet verkeerd is op deze lastige baan."

  nabuurs-1

Race 1, zaterdag

Vanaf een vierde stek begon Nabuurs aan zijn eerste wedstrijd in de Supercar Challenge. De wagen is totaal iets anders dan de Fiesta waarmee hij vorig jaar reed en ook de rollende start is anders dan hij gewend was. "Het was niet eenvoudig in zo'n vol veld te starten vanuit het middenveld. Ik verloor net wat teveel meters en ik verloor een plekje, de concurrentie heeft een bak aan ervaring," liet Thijmen Nabuurs optekenen. Achter de BMW's sloot hij aan. Nabuurs was wel rapper en kwam tot op de bumper. Enkele ronden beef hij erachter, omdat inhalen op dit circuit erg lastig is. Met twee sterke acties toonde Thijmen zijn talent en stak beide BMW's voorbij en liep daarna bij hen weg. "Ik moest er echt voor vechten. De concurrentie geeft binnen deze klasse geen cadeautjes, maar ik ben er voorbij gekomen. In de lange doordraaier wist ik ze te verschalken." Hij stuurde de wagen vanaf een derde stek de pits in om het stuur over te geven aan Lorenzo van Riet.

Helaas kreeg de Cupra te maken met een motorstoring, toen Van Riet achter het stuur zat. De wagen hield even in, waardoor de podiumplek waar Nabuurs zo goed voor gevochten had aan hen voorbijging. "Natuurlijk ben ik niet helemaal tevreden, we zouden derde moeten worden. Tijdens mijn eerste race heb ik veel geleerd," was Thijmen positief over zijn prestaties.

Uitslag race 1, zaterdag 20 april, Magny – Cours:
1. De Borst / Van Oord, 2. De Kimpe / Huisman, 3. Van Loon / van Loon, 4. Van de Maat, 5. Thijmen Nabuurs / Lorenzo van Riet

  nabuurs-3

Race 2, zondag

Eerste Paasdag stond de tweede wedstrijd op het programma op Magny-Cours. Vanaf een vierde plek in de klasse begon Thijmen aan de race. Zijn tweede start met de Cupra TCR ging direct veel beter. Niet alleen wist hij een concurrent voorbij de komen, maar sloot ook aan op de derde stek. "Mijn start was gewoon goed. Ik kwam tot op de bumper van Dennis de Borst, die toch de meervoudig kampioen is in deze klasse. Zo hield ik de druk op mijn voorganger en probeerde hem voorbij te gaan. Zo zette ik mijn auto een paar keer naast De Borst, maar er voorbijgaan lukte niet." Toen de regerend kampioen binnen kwam voor een pitstop, kreeg Thijmen ruimte voor zich. Direct zette hij een snelle ronde op de klokken en lag op podiumkoers.

Thijmen stuurde de Cupra binnen voor verplichte pitstop, waar hij het stuur overgaf aan Lorenzo van Riet. "Tijdens de stop verloren we wat tijd, daar gaan we nog meer op oefenen." In de laatste ronde was het Van Riet die de podiumplek veiligstelde, door een BMW voorbij te gaan. Daarmee pakten de jonge en talentvolle rijders een podium bij hun debuut in de klasse.

  nabuurs-2


"Het is geweldig om het debuutweekend in de Supercar Challenge te bekronen met een podium en dan ook nog te strijden met de kampioen van vorig jaar. De volgende wedstrijden op Zolder willen Lorenzo en ik ook weer voor de podiumplekken gaan. De BMW's zijn daar wel sneller, maar die uitdaging gaan wij aan!"

  nabuurs-7

Uitslag race 2, zondag 21 april, Magny – Cours:

1. Veels / Van der Ende, 2. De Borst / Van Oord, 3. Thijmen Nabuurs / Lorenzo van Riet, 4. Marcel van de Maat, 5. Van Loon / Van Loon

Tussenstand kampioenschap Supersport 1, na 2 races:
1. Febo Racing 44 punten, 2, Veels / Van der Ende 34, 3. De Kimpe / Huisman 31, 4. Nabuurs / Van Riet 30, 5. Marcel van de Maat 30, 6. Van Loon / Van Loon 30, 7. V/d Berg / V/d Berg 9

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet