Supercar Challenge

Supercar Challenge geniet op Magny-Cours, Neil Primrose zet de Norma op poleposition

20190419-NRB 1575

De Norma M20FC van Neil Primrose mag beide races van de Supercar Challenge op het circuit van Magny-Cours vanaf poleposition vertrekken. Primrose wordt op de eerste startrij vergezeld door Bob Herber, die in zijn Porsche 991 GT3 Cup in beide races vanaf de op één na mooiste positie mag vertrekken. In zijn divisie GT is Herber wel de snelste. In de Supersport 1 weten regerend kampioenen Dennis de Borst en Stan van Oord de hoog gespannen verwachting in elk geval tijdens de kwalificatie waar te maken. Zij starten beide races vanaf poleposition in hun klasse, voor teamgenoten Max Veels en Jacky van der Ende. Maxime Oosten en Milan Teekes bleven in de Supersport 2 Remco de Beus voor en Henk Tapel pakte de pole in Sport, voor Rob Nieman.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

20190419-NRB 1669

De kwalificatie van alle divisies in de Supercar Challenge werden op de vrijdag namiddag gereden onder echte Franse condities. Een strak blauwe hemel, met een voor de tijd van het jaar al krachtig zonnetje zorgden voor een aangename temperatuur van rond de 24 graden. Op een enkeling na was de baan voor iedereen nieuw en na de vrije trainingen was het enthousiasme van de rijders groot. De meningen waren dan ook eensluidend; Een prachtige baan met uitdagende bochten en prima voorzieningen. De sfeer op de paddock was geweldig.
De kwalificatie bestond uit twee sessies van elk 20 minuten. De eerste voor Supersport I, Supersport II en Sport, de tweede sessie was voor de GT en de GT & Prototype Challenge.

20190419-RBN 3124

Nog voor de kwalificatie begon kregen enkele deelnemers in de klasse Supersport II te maken met technische malheur, waardoor zij niet aan de kwalificatie konden meedoen. De Saker van Robin en Jerome Greenhalgh was na een klein brandje tijdens de trainingen net te laat klaar om aan de sessie mee te doen. De auto's van Jim Ringelberg en Nicolas Delencre zijn waarschijnlijk wel op tijd klaar zijn om zaterdagochtend aan de race deel te nemen, maar zij zullen allen achteraan moeten starten.

In de beginfase van sessie 1 was de BMW E46 M3 van equipe Ronald en Luuk van Loon de snelste auto op de baan. De track limits op Magny-Cours bleken een uitdaging, want diverse rijders wisten niet alle vier de banden op de baan te houden en zagen daarmee hun rondetijd uit de uitslag verdwijnen.

20190419-RBN 2844

In Supersport 1 bleek na twintig minuten rijden toch de regerend kampioen, weliswaar in een andere livery, nog steeds het te kloppen team. Hun teamgenoten Max Veels en Jacky van der Ende reden de tweede tijd en om het succes voor Ferry Monster compleet te maken waren Jonas de Kimpe en Martin Huisman derde. Debutant Thijmen Nabuurs met zijn kort voor het weekend toegetreden teamgenoot Lorenzo van Riet werden vierde.

20190419-RBN 4084

Maxime Oosten en Milan Teekens waren in de door pech uitgedunde Supersport II in de BMW Zilhouette de snelste, voor de BMW E36 M3 van Remco de Beus. In de race zullen zij echter waarschijnlijk al snel gezelschap krijgen van de van achteraan gestarte teamgenoten.

20190419-NRB 1952

Henk Tappel, gelouterd met inmiddels 30 jaar race-ervaring, reed zijn BMW Zilhouette 2.0 naar de pole in de Sport-divisie. Hij was 1,3 seconde sneller dan Rob Nieman, die zijn Clio 1.6 Turbo nipt voor de Peugeot van Chris Voet en Bart van den Broeck wist te kwalificeren.
Net voor de tweede sessie begon bleek de Saker klaar en zij kregen van de wedstrijdleiding toestemming om de kwalificatie deze sessie mee te doen.

Jos Jansen was in de Porsche 997 GT3 Cup in de beginfase de snelste, maar moest zich toch gewonnen geven. Bob Herber bleek in de klasse GT niet te kloppen, hij voelde zich op Magny-Cours als een vis in het water en de 1:43.192 bleek voor de andere GT-rijders niet te verbeteren. John de Wilde kwalificeerde zich als tweede, Jansen als derde en debutant Max Weering reed de Lamborghini Super Trofeo naar de vierde startpositie.

In de GT & Prototype stond er geen maat op de Norma van Neil Primrose. De Brit reed een ronde van 1:40.791 en die bleek voor niemand te evenaren. De Radicals van Alain Berg en equipe Antoine Mattéo – Gouraud Hector volgden Primrose in de divisie GT & Prototype.
Race 1 staat op de agenda voor zaterdagochtend 10.15 uur. Na een uur en één ronde zullen we weten wie het nieuwe seizoen van de Supercar Challenge het beste gestart zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet