24H Series

Voortzetting 24H Series European Championship tijdens Hankook 12H Spa (19-20 april 2019)

480 Start-2018-TCE

Na de succesvolle seizoensstart in Toscane volgt de voortzetting van het European Championship in de 24H Series in de Belgische Ardennen. Het wereldberoemde Circuit de Spa-Francorchamps is de locatie voor de tweede wedstrijd, de Hankook 12H SPA (19-20 april). De 24H TCE Series en de 24H GT Series, komen hier in actie. Er zijn aparte startgroepen voor de GT's en de toerwagens die samen een veld van bijna 50 auto's vormen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR


480 Impression-track-Spa-Francorchamps


In de afgelopen jaren was Spa-Francorchamps juist de plaats waar het European Championship werd afgesloten en waar de trofeeën werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dit jaar is de ronde van de 24H Series op Spa-Francorchamps verplaatst van de traditionele datum in oktober naar april om plaats te maken voor een nieuw evenement van Creventic, de TCR Spa 500, die van 4-6 oktober op het programma staat. Hierbij gaat het om een op zichzelf staande lange-afstandsrace, waarin de TCR-toerwagens centraal staan. Deelname aan het nieuwe evenement op Spa-Francorchamps in oktober staat uitsluitend open voor teams met TCR-auto's, terwijl bij het 24H Series European Championship in april zowel GT's als toerwagens aan de start verschijnen voor wat weer een spannende wedstrijd belooft te worden.

  480 Impression-battles

Tijdens de Hankook 12H Spa van vorig jaar behaalde Bohemia Energy racing with Scuderia Praha de overwinning in de 24H GT Series. Het Tsjechische team komt ook nu weer naar de Ardennen, op en top gemotiveerd na de recente zege bij de seizoensstart op Mugello. Met slechts één punt achterstand op het leidende Hofor Racing staat Bohemia Energy racing with Scuderia Praha gedeeld tweede in de tussenstand van het GT-teamklassement in het European Championship, samen met Porsche Lorient Racing en Car Collection Motorsport, het winnende team van de Hankook 24H Dubai. Nog eens twee punten daarachter staan Hofor Racing by Bonk Motorsport en RTR Projects op de gedeelde derde positie.

  480 Impression-pit-stop-Hofor-Racing

De klasse A6, waarin de merken Audi, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche allemaal zijn vertegenwoordigd door klantenteams, voert met 17 inschrijvingen het GT-segment aan. Twee MARC-silhouet-auto's en een BMW komen uit in de SPX-klasse. De 991-klasse is met negen Porsche Cup-auto's ook ditmaal weer sterk bezet, terwijl de GT4 klasse met elk twee inschrijvingen het GT-veld completeert.

  480 Impression-Spa-Francorchamps 2018-start

Het Zwitserse team Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalde twee overwinningen op rij in de TCE Series in Dubai en Mugello en voert voorafgaand aan de race op Spa-Francorchamps de tussenstand van het 24H TCE Series European Championship aan. Natuurlijk streeft het Volkswagen-team ernaar, in de Belgische Ardennen de hattrick vol te maken, maar het krijgt te maken met sterke tegenstand in de TCR-klasse van acht andere teams met Audi, Cupra, Honda en Volkswagen. Een BMW en een Ginetta zijn ingeschreven in de klasse SP3. De klasse A3 omvat twee Peugeots, drie BMW's en een Honda.

  480 Poster 12H-SPA


De 7 Race Series en de Clio Cup Central Europe zijn de officiële klassen in het voorprogramma van de Hankook 12H SPA. Beide series werken twee wedstrijden op het legendarische Grand Prix-circuit in de Belgische Ardennen af. De activiteiten voor de 24H Series powered by Hankook beginnen met de vrije training op vrijdag 19 april van 9.00-10.00 uur. De kwalificatie voor de 24H TCE Series volgt van 10.55-11.25 uur, de kwalificatie voor de 24H GT Series vindt van 11.30-12.00 uur plaats. Het eerste deel van de race wordt op vrijdag van 14.05-17.55 uur verreden. Hierna geld een interventie met parc fermé-regeling.

Het tweede deel van de race is op zaterdag van 10.05-17.55 uur. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com

Deelnemerslijst

Tijdschema

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet