NASCAR

Nascar Whelen Euro Series: Loris Hezemans en Michael Bleekemolen op het podium in Valencia

nascar hezemans

Tijdens het eerste weekend van de Nascar Whelen Euro Series op het Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia hebben Loris Hezemans en Michael Bleekemolen prima gepresteerd. Hezemans reed in de tweede race van Elite 1 naar een mooie derde plaats algemeen, en Bleekemolen eindigde tweemaal op het podium in het Rookie Legend klassement. De andere Nederlander, Sebastiaan Bleekemolen eindigde tijdens zijn debuut in deze serie op een 17e en 12e positie in het met 29 auto's toch behoorlijk grote startveld.

Tekst: Niels van der Peet
Foto's: PR

Grote winnaar echter van het eerste Nascar weekend was de Spanjaard Ander Vilarino die met zijn Ford Mustang de beide wedstrijden in Elite 1 op zijn naam schreef. Het waren voor hem alweer zijn 21e en 22e overwinning in de NASCAR Whelen Euro Series. De Belg Stienes Longin eindigde in allebei de wedstrijden op de tweede plaats, waardoor ook plek twee op het podium tot tweemaal toe door dezelfde rijder werd beklommen. Anders was dat met de derde en laatste plek op het podium, want waar deze na de eerste race werd ingenomen Alon Day, was het Loris Hezemans die daar mocht plaatsnemen na afloop van de tweede race van het weekend. Na meerdere malen in gevecht te zijn geweest met Alon Day, was het Hezemans die deze strijd om de derde plaats uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen. Hezemans, die in de eerste race nog als zevende werd geklasseerd, behaalde in race twee tevens de snelste raceronde.

De tweede race ging overigens van start met een zware startcrash, waar ondermeer voormalig DTM rijdster Ellen Lohr bij betrokken was. Voor de Duitse was het direct einde wedstrijd en de race werd enige tijd achter de safety car voortgezet om alle brokstukken op te kunnen ruimen.


nascar bleekemolen

In de Elite 2 klasse verschenen er wel twee verschillende winnaars op het podium. In de eerste race was het Giorgio Maggi die er met winst vandoor ging, en in race twee was dit weggelegd voor Nicholas Risitano. Michael Bleekemolen, ook uitkomend in deze Elite 2 klasse, kwam bij zijn debuut in deze klasse tweemaal op het podium in het Rookie Legend kampioenschap. Door dit resultaat schreef Bleekemolen een soort van geschiedenis, want hij was dit weekend met zijn 69 jaren jong de oudste Nascar Rookie wereldwijd.

Race 1 Elite 1:
1. Ander Vilarino
2. Stienes Longin
3. Alon Day
4. Lucas Lasserre
5. Nicola Rocca
6. Alex Sedgwick
7. Loris Hezemans
8. Frederic Cabillon
9. Christophe Bouchet
10. Alexander Graff
17. Sebastiaan Bleekemolen

Race 2 Eite 1:
1. Ander Vilarino
2. Stienes Longin
3. Loris Hezemans
4. Alon Day
5. Nicola Rocia
6. Frederic Gabillon
7. Romain Lannetta
8. Salvador Tineo
9. Thomas Ferrando
10. Martin Doubek
12. Sebastiaan Bleekemolen

Race 1 Elite 2:
1. Giorgio Maggi
2. Vittorio Ghirelli
3. Martin Doubek
4. Florian Venturi
5. Massimiliano Lanza
6. Advait Deodhar
7. Scott Jeffds
8. Justin Kunz
9. Pierluigi Veronesi
10. Mirco Schultis
12. Michael Bleekemolen

Race 2 Elite 2:
1. Nicholas Risitano
2. Andre Castro
3. Vittorio Ghirelli
4. Freddie Hembord
5. Martin Doubek
6. Myatt Snider
7. Giorio Maggi
8. Pierluigi Veronesi
9. Justin Kunz
10. Jerry de Weerdt
14. Michael Bleekemolen

De derde en vierde wedstrijd van de Nascar Whelen Euroseries worden verreden in het weekend van 11 en 12 mei. Plaats van handeling is dan Autodromo Di Franciacorta in Italie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet