GT

GT4 European Series: Wederom winst voor Equipe Verschuur. Junior Strous maakt indruk met een tweede plaats

winnaar-equipe-verschuur-r2-monza

Onder moeilijke natte raceomstandigheden pakt Equipe Verschuur de dubbel op Monza. Net als gisteren maakte het rijders duo Benjamin Lessennes en Daniel McKay, weer indruk in hun McLaren. Ook terug van helemaal weggeweest is Junior Strous die met zijn Selleslagh Mercedes, met teamgenoot Bas Schouten, naar een fraaie tweede plaats reed. Olivier Hart liet in zijn stint zien dat hij ook met moderne racewagens uit de voeten kan. Zijn deurkruk aan deurkruk gevecht met Simon Knap was één van de hoogtepunten van deze wedstrijd.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

De jonge debutant Olivier Hart kwalificeerde zijn Chevrolet Camaro op pole gevolgd door de Equipe Verschuur McLaren met Benjamin Lessennes aan het stuur. Bas Schouten begon de tweede wedstrijd vanaf een derde startplaats en Simon Knap ving de race vanaf plaats vijf aan. Jasiek Kisiel, teamgenoot van Max Koebolt startte vanaf een elfde positie, ondanks zijn snelste tijd in de kwalificatie. De rijder werd bestraft met een tien plaatsen grid straf vanwege contact in de eerste race. Een 16de plaats voor Mark van der Aa met teamgenoot Koen Bogaerts, terwijl de pechvogels van gisteren Euan McKay en Ricardo van der Ende met met hun Ekris BMW de race vanaf een 19de plaats moesten aanvangen. Een 30ste positie was er voor het echtpaar Luc en Liesette Braams, die gisteren fraai tweede werden in de AM-klasse.

  A38I5656

Er werd gestart achter de safety car vanwege de natte omstandigheden op Monza. Jan Kasperlik ging in de rondte, en nam zijn startplaats weer in en werd gelijk bestraft met een drive through straf vanwege inhalen achter de safety car. De raceomstandigheden waren moeilijk vanwege het vele opspattende spray. De Team GT McLaren van Michael Benyahia, gisteren nog tweede, moest al achter de SC de pits opzoeken. Na drie ronden toeren werd het veld losgelaten.

  A38I5815

Olivier Hart was het beste weg, maar het duurde maar een paar bochten voordat Benjamin Lessennes de leiding overnam. Na een zij aan zij gevecht ging Bart Schouten in de Parabolica ook Hart voorbij. Simon Knap had één plaats goed gemaakt en lag op een vierde plaats.

Phillip Bethke zorgde voor een safety car periode doordat hij hard in contact kwam met de KTM van Phil Hill in de Variante del Rettifilo. Na de herstart een fantastisch deurkruk aan deurkruk gevecht om de derde plaats tussen de beide Nederlanders Hart en Knap. Olivier Hart werd de winnaar van dit fraaie gevecht en behield zijn plaats. Simon Knap dook gelijk de pits in voor de verplichte rijderswissel, maar de BMW deed in het verdere verloop van de wedstrijd door technische malheur niet meer mee. Ook koploper Lessennes zocht vroeg de pits op waardoor Bas Schouten de kop overnam.

Na alle pitstops lag de Selleslagh Mercedes met Junior Strous, achter het stuur, op kop, maar het duurde niet lang voordat de Equipe Verschuur McLaren van Daniel McKay de leiding weer overnam. Duncan Huisman had het stuur overgenomen van Olivier Hart en moest zijn derde plaats flink verdedigen tegen de Audi van Nicolay Möller-Madsen. Weer een zij aan zij gevecht waarbij de Audi bij het aanremmen voor de eerste rechter als winnaar uit de strijd kwam. Max Koebolt reed rond op een vijfde plaats gevolgd door zijn Leipert Motorsport teamgenoot Marcus Paverud. Duncan Huisman ging eraf in de eerste bocht en verloor daardoor vier plaatsen en zakte terug naar de achtste plaats.

Aan kop maakte Daniel McKay indruk en nam afstand van de Mercedes van Junior Strous, die het racen nog lang niet verleerd had. Möller-Madsen reed daar weer bijna acht seconden achter. Max Koebolt had het moeilijk om zijn Mercedes op de baan te houden en verloor een aantal plaatsen aan Patric Niederhauser, Marcus Paverud en Gabriele Piana. Ricardo van der Ende was opgerukt naar een tiende plaats en Huisman was uit de top tien gezakt naar een 13de plaats. Gabriele Piana had alle geluk van de wereld door zijn BMW uit de vangrail te houden in de Variante Ascari, maar verloor daardoor wel de aansluiting met Paverud in de strijd om de vijfde plaats.


A38I6285

Wederom winst voor Equipe Verschuur met hun rijders McKay en Lessennes. Junior Strous, gekoppeld aan Bas Schouten, deed het geweldig en eindigde als tweede. Max Koebolt kwam als zevende over de eindmeet en Ricardo van der Ende als tiende. Duncan Huisman met de fraaie Camaro eindigde als 13de. Koen Bogaerts kwam inclusief een drive through straf als 20ste binnen. Luc en Liesette Braams werden als 28ste geklasseerd. Simon Knap viel uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet