Sportscars

Sportscars: G-Drive (Rusinov/Van Uitert/Nato) grijpt eerste ELMS pole van 2019 op Paul Ricard

G-Drive

Het team van G-drive, waar in 2019 ook Job van Uitert voor uitkomt, is het nieuwe ELMS seizoen prima begonnen door in de kwalificatie de pole position voor zich op te eisen. De Fransman Norman Nato was met de Aurus 01-Gibson van het Russische team slechts 0.022 sec. sneller dan de Oreca 07 van het team van Idec Sport. Het was een spannende kwalificatie waar de eerste zes auto's binnen een seconde van elkaar kwalificeerden.

Tekst: Niels van der Peet
Foto's: PR

Bij het vallen van de vlag was de pole nog in handen van het team van Idec Sport, maar omdat Norman Nato op dat moment nog met een snelle ronde bezig was, werd er heel terecht nog niet te vroeg gejuicht. En niet ten onrechte want Nato kaapte de pole op het laatste moment nog weg voor de neus van Idec Sport, wat daarmee werd terugverwezen naar de tweede plek op de eerste startrij.

G-Drive-1

Daarachter op de tweede startrij staan morgen de Ligier van United Autosports (Cullen/Brundle) met naast zich de Oreca (Lapierre/Borga/Coigny) van het team van Cool Racing. Voormalig F1 rijder Paul Di Resta nam de kwalificatie van de nr. 22 Ligier JSP217 van het team van United Autosports voor zijn rekening en wist deze als zesde (+0.814 s.) te kwalificeren.

In de LMP3 klasse vinden we morgen liefst vier Norma's op de eerste twee startrijen, waarvan de Norma M 30 van het Italiaanse Oregon team (Fioravanti/Grinbergas/Bontempelli) de pole in handen heeft met naast zich het Franse team van Ultimate (Lahaye/Lahaye/Heriau). De eerste Ligier in het LMP3 veld is die van het team van Eurointernational (Jensen/Petersen), waar de Deen Mikkel Jensen de Ligier JS P3 als vierde wist te kwalificeren voor het Amerikaanse team.

DempseyPorsche

De Porsche 911 RSR van Dempsey - Proton Racing (Ried/Pera/Cairoli) start morgen in de LMGTE klasse van pole position, met naast zich de Ferrari 488 GTE EVO van het team van Luzich Racing (Guidi/Nielsen/Lavergne). In de LMGTE klasse starten morgen 9 auto's welke verdeeld zijn over 4x Porsche en 5x Ferrari.

De eerste race van 2019 voor de European Le Mans series start morgen om 12.30 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet