NASCAR

NASCAR: Cole Custer wint Xfinity Richmond en U$100.000 bonus

Cole Custer behaalde in Richmond zijn tweede NASCAR Xfinity-overwinning dit seizoen. Tevens won hij de Cash 4 Dash bonus en mocht met een bonus van U$ 100.000 naar huis.

Cole Custer Haas Automation Ford
Tweede seizoensoverwinning voor Cole Custer plus bonus voor de Haas Automation-rijder.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Cole Custer wint Xfinity Richmond en U$ 100.000 bonus
Met een voorsprong 2.639 secs. versloeg Custer de Penske Ford Mustang van merkgenoot Austin Cindric die in de slotfase na een herstart nog aan de leiding lag. 20 ronden voor het einde pakte Custer definitief de leiding. Van de 250 ronden reed Custer er ruim 122 aan de leiding.

JGR Racing rookie Riley Herbst pakte al in zijn tweede Xfinity-start de pole maar moest uiteindelijk met een negende plek genoegen nemen. Behalve de segment onderbrekingen telde de wedstrijd in totaal zeven neutralisaties.

Gedurende de gehele wedstrijd dreigde het te gaan regenen maar het werd uiteindelijk toch een droge race. Cole Custer: "Ze bleven maar vertellen dat het nog 20 ronden zou duren voordat de regen zou komen. Maar die kwam gelukkig niet. Ik ben erg erg verheugd. Twee overwinningen. Prachtig. Ik denk dat we hier op een fantastische plek zijn en dat we steeds beter gaan worden. In de slotfase van de wedstrijd begrepen wij onze auto's en als we op deze short tracks terugkomen zijn we zeker nog beter."

Justin Allgaier eindigde als derde. Justin Allgaier: "De beslissing om aan het eind van het derde segment naar binnen te komen pakte in ons voordeel uit. Ik pushte hard om nog bij de koplopers aansluiting te vinden maar ik had gewoon niet voldoende in huis." Voor Ryan Sieg betekende het zijn tweede Top 5 Xfinity-resultaat dit jaar.

Voor Christopher Bell, die vorige week in Bristol nog de U$ 100.000 bonus pakte werd het een zware dag. Hij beschikte over een competitieve auto maar viel na contact met een andere deelnemer terug naar de 16e plek. Justin Allgaier en Cole Custer wonnen beiden een wedstrijdsegment.

Cole Custer Winnaar Cole Custer.


Uitslag
1. Cole Custer Ford 250 ronden
2. Austin Cindric Ford 250 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
4.Tyler Reddick Chevrolet 250 ronden
5 Ryan Sieg Chevrolet 250 ronden
6. Zane H. Smith Chevrolet 250 ronden
7. John H. Nemecheck Chevrolet 250 ronden
7. Chase Briscoe Ford 250 ronden
9. Riley Herbst Toyota 250 ronden
10.Justin Haley Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet