BTCC

BTCC: Cook, Jordan en Butcher delen de overwinningen op Brands Hatch

hoofdfoto-btcc

Het nieuwe seizoen van het Kwik Fit British Touring Car Championship begon afgelopen weekend op het Indy circuit van Brands Hatch. Josh Cook, Andrew Jordan en Rory Butcher pakten hun eerste zeges na een fantastische strijd op zondagmiddag voor een uitgelaten mensenmassa. Na zijn winst in de eerste race en daarna nog twee solide top tien finishes gaat Cook met de meeste punten richting het tweede weekend op Donington Park.

Tekst: Gerrie Hoekstra/BTCC
Foto's: BTCC

Ash Sutton met de Subaru pakte de poleposition voor de eerste race op zondag maar profiteerde daar, vanwege de wisselende weersomstandigheden op zondag, amper van. BTC Racing-coureur Cook won de openingsronde na een tactische bandenwissel voor de start van de race. Gestart vanaf een tiende plaats nam hij de juiste gok om op droogweer banden van start te gaan en dat was achteraf de winnende beslissing.
  start-btcc

Race 1

Poleman Sutton was na de start het beste weg, gevolgd door een trio BMW's met weer daarachter de Power Maxed Racing Vauxhall van Jason Plato. Vanwege de natte omstandigheden verloor Cook in de beginfase enkele plaatsen. Het keerpunt kwam in de vijfde ronde, toen hij de snelste rijder op de baan werd met zijn nieuwe Honda Civic Type R. De 27-jarige rijder schoot naar voren in het veld en het duurde niet lang voordat hij achter koploper Sutton kwam te rijden.

  sutton-cook-btcc
Strijd tussen Josh Cook en Ash Sutton

Sutton had geen schijn van kans en Cook pakte gelijk een voorsprong. Er waren nog meer rijders die voor de slicks hadden gekozen, waaronder lokale rijder Jake Hill die zijn weg vond naar de tweede plaats, gevolgd door Tom Chilton.

  blijdschap-finish-btcc
Jake Hill behaalde zijn eerste podium in Kent


Voormalig Formule 1-coureur Mark Blundell keerde terug als coureur en reed in het 30 wagens tellende veld met zijn Audi S3 naar een 14de plaats. Ook Nic Hamilton deed het niet verkeerd en eindigde in zijn Ford Focus op de 20ste plaats, gadegeslagen door zijn broer en vijfvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton.

  lewis-hamilton Nicolas Hamilton kon rekenen op steun van zijn vader Anthony en broer Lewis

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet