NASCAR

NASCAR: Christopher Bell wint Xfinity Bristol en pakt U$100.000 Cash for Dash Bonus

JGR Toyota-coureur Christopher Bell pakte achttien ronde voor het einde definitief de leiding in de Xfinity-wedstrijd op Bristol en pakte tevens ook nog eens de U$ 100.000 Cashfor Dash bonus. Zijn eerste dit jaar. Daarvoor moest hij het opnemen tegen Chase Briscoe, Tyler Reddick en Michael Annett.

2019 Christopher Bell 1
Prachtige overwinning en bonus van Christopher Bell.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA/NASCAR

Christopher Bell wint Xfinity Bristol en pakt U$100.000 Cash for Dash Bonus
In totaal reed de JGR-Toyota van Christopher Bell 57 ronden aan de leiding. 18 ronden voor het einde kon de Toyota-rijder bij de allerlaatste neutralisatie toeslaan. Zijn teamgenoot Brandon Jones besloot om niet naar binnen te gaan terwijl Bell dit wel deed. In 48 Xfinity-starts behaalde Bell tot nu toe 10 overwinningen.

2019 Bell Burton Christopher Bell en Harrison Burton. Mannen waarvan we in de toekomst veel gaan horen.

Christopher Bell: "Ontzettend cool om hier mijn eerste overwinning met een Cash for Dash bonus te behalen. Voor Bristol beschikt het team van Joe Gibbs Racing over werkelijk een goed pakket maar we hadden wat moeite om dit te vinden. Van de basis voelde het in de trainingen eigenlijk niet goed aan. Ik kwalificeerde mij ook niet goed en bij het vallen van de groene vlag was ik direct "loose" Maar hoe langer de long runs, des te beter ging het. Kartonnen borden zijn wel mijn favoriete trofeeën. Ik heb er een paar uit de dirt wedstrijden maar op geen enkele staat 100.000. Zo dit is erg goed."

Justin Allgaier Stage 1
Justin Allgaier was dominant maar viel door remproblemen toch uit.

Justin Allgaier reed ruim 138 ronden aan de leiding. Nadat er zich in de 187e ronde remproblemen voordeden viel hij defintief uit. Overigens reed Allgaier voor de eerste maal dit jaar in een Xfinity-wedstrijd aan de leiding. Allgaier wist overigens beide wedstrijdsegmenten op zijn naam te schrijven. Een blunder van Tyler Reddick's crew leverde hem een gemakkelijke overwinning in het eerste segment. Zij vergisten zich in het aantal ronden waardoor Allgaier te vroeg van het gas ging. Ook het tweede segment leverde een gemakkelijke overwinning voor Allgaier op. Een spin van Jeremy Clements zes ronden voor het einde betekende dat het segment onder neutralisatie beëindigd werd.

2019 Burton Pits
Pech voor Harrison Burton maar een indrukwekkend debuut.

Debutant Harrison Burton deed het overigens uitstekend. Ondanks een touché met de muur en een klapband eindigde hij als tiende. Het beste resultaat voor een debutant sinds 10 april 1986. Ene Bobby Dragon eindigde toen bij zijn debuut eveneens als tiende.

Tyler Reddick Dolly Parton
Sponsoring van Dolly Parton voor Tyler Reddick.

Tyler Reddick reed overigens in een paars/wit kleurenschema met sponsoring van Dolly Parton. "Tyler Reddick: " Ik had wat meer tijd nodig moeten hebben om Christopher te passeren. Ongelukkigerwijs reed ik achter hem en het is moeilijk om te passeren."

Brandon Jones Pits
Snelle stop voor Brandon Jones. De No 19.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 300 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 300 ronden
3. Cole Custer Ford 300 ronden
4. Chase Briscoe Ford 300 ronden
5. John H. Nemecheck Chevrolet 300 ronden
6. Austin Cindric Ford 300 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 300 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 300 ronden
9. Noah Gragson Chevrolet 300 ronden
10. Harrison Burton Toyota 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet