ACNN

De jeugd steelt de show bij opening ACNN seizoen op Assen

PB2oostenteekens

Zondag 31 maart j.l. werden onder een fraai voorjaarszonnetje de eerste races van het nieuwe seizoen verreden. De coureurs, die veel testwerk hadden verricht, stonden weer te trappelen om te beginnen. Het was de jeugd die zich opvallend manifesteerde en lieten zien, dat er dit seizoen met hun rekening moet worden gehouden. In de DTC1 Cup waren het de jongelingen Maxime Oosten en Milan Teekens die indruk maakten met een tweede en eerste plaats en een snelste raceronde van 1.51 min.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


PB2maxinoostenmilanteekens
Maxime Oosten en Milan Teekens


Dit jeugdige tweetal heeft in de winter hun racelicentie gehaald bij de Advanced Driving School en startte in een Zilhouette voorzien van dikke motor, waarmee Maxime's vader en oom eerder successen hadden behaald bij de ACNN en de Supercar Challenge.

  PB2noahhermans
Noah Hermans in actie


In de PTC cup was het ook de jeugd die zich van voren liet zien. Noah Hermans en Ferron Mulder leverden in beide races een felle strijd en het was stuivertje wisselen tussen beide rijders om de hoogste podiumplaats.


PB2noahhermansferronmulder
Noah Hermans en Ferron Mulder

In de eerste race was het Noah Hermans die als eerste de finish lijn passeerde en in de tweede race reed Ferron Mulder naar de grootste beker. Alle ingrediënten lijken weer aanwezig te zijn om een spannend seizoen in de PTC cup tegemoet te zien.

  PB2avengercup


De Avenger cup ligt weer op koers om dit komende seizoen weer te gaan groeien. Door een initiatief van een aantal rijders is het veld weer groter geworden en als de voortekenen ons niet bedriegen zal gedurende het seizoen deze groei zich voortzetten. Het was prachtig om te zien dat Ewald Klip, die zijn helm aan de wilgen had gehangen, een prachtige comeback maakte en beide races op zijn naam wist te schrijven.

  PB2continentcup

In de BMW Continent Cup (voorheen Ooperon Cup) was de strijd als vanouds zeer heftig en op het scherpst van de snede. Na de eerste race werd de uitslag aangepast doordat enkele wagens, die in de top vijf waren geëindigd, niet aan het minimum gewicht voldeden. Door deze herziene uitslag waren het Auke Wiegers en Daniel Meendering, die hun eerste overwinning van het seizoen 2019 behaalden. In de tweede race was het "good old" Henk Tappel, die de winst voor zich opeiste. In de BMW Continent Rookie cup was het Harm Jensma die twee keer zegevierend over de finish kwam.

  zilhouette

De strijd in de Zilhouette cup lijkt na dit eerste evenement te gaan tussen Bernard Blaak en Jan Berry Drenth. Beide coureurs waren in deze eerste twee races het meest stabiel. Opvallend was dat snelle rondetijden werden afgewisseld door mindere tijden. Hetgeen betekende dat veel rijders op zoek zijn naar de juiste vorm en ritme.

De volgende race van de ACNN zal verreden op Circuit Zandvoort op donderdag 25 April. Voor alle informatie www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet