NASCAR

NASCAR: Kyle Busch boekt 95e Xfinity-zege in Texas

Na een zege in de Truckseries op vrijdagavond kon Kyle Busch zaterdag in Texas de 95e Xfinity-zege aan zijn zege toevoegen. De morele winnaar was eigenlijk zijn teamgenoot Christopher Bell. Maar die ging slechts met een derde plek naar huis. Maar in de slotfase wist Busch zich in een ideale uitgangspositie te manoeuvreren.


2019
Mooie eindsprint tussen Tyler Reddick en Kyle Busch.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA

Busch boekt 95e Xfinity zege in Texas
Kyle Busch is goed in vorm. In veertien starts in de Top 3 NASCAR-sereis behaalde Rowdy al negen overwinningen dit seizoen. In vier Xfinity-starts zegevierde hij dit jaar al driemaal. Op de Texas Motor Speedway beschikte Busch zeker niet over de beste auto, maar een strategische move 12 ronden voor het einde bracht hem aan de leiding.

Een neutralisatie voor een stilgevallen auto in de pitlane was de beslissende factor. Bij JGR Racing besloot men alleen nog voor een snelle brandstofstop te gaan en geen banden meer te wisselen. Het bleek de juiste beslissing te zijn. In een zes ronden durende sprint richting finish versloeg Busch de Chevrolet van Tyler Reddick. In totaal reed Busch slechts 33 ronden aan de leiding.

Kyle Busch: "De Toyota Supra was de gehele dag goed maar was vooral snel in de long runs. Ik kon eigenlijk nooit in mijn ritme komen omdat mensen niet van mij wegliepen. Telkens als ik de buitenste lijnen nam, gingen ze aan de binnenkant aan mij voorbij en omgekeerd ook. Daarbij werd ik ook nog eens "loose" We waren overal. Christopher Bell reed een fantastische wedstrijd en had dit ding moeten winnen, maar wij deden het."


2019 Christopher Bell
Christopher Bell eigenlijk moreel winnaar maar zwaar teleurgesteld.


Bij een 61 ronden run tot aan de finish zat de kopgroep op het randje van hun brandstofverbruik. Bell kon afstand van Reddick nemen en Busch viel zelfs van de derde naar de negende plek terug.

Busch wist zich methodiek naar voren te rijden en bezette 12 ronden wederom de derde plek. Een neutralisatie voor de in de pitlane stilgevallen Jeremy Clements pakte in zijn voordeel uit. Met nog zes ronden te gaan versloeg Busch Reddick en Bell. Met een achterstand van slechts 0.861 secs. eindigde Reddick als tweede. Bovendien was Reddick tevens de hoogste Dash 4 Cash gekwalificeerde rijder.

De uit Oklahoma afkomstige Christopher Bell eindigde op zijn bijna thuiscircuit als derde en was zwaar teleurgesteld. In totaal reed Bell 127 ronden aan de leiding. Christopher Bell: " De gehele dag was Kyle echt niet beter dan ons. Bij de laatste herstart had hij gewoon de beste track position. En toen men besloot om slechts twee banden te wisselen was ik voor. Maar beter werd het niet want Busch en Reddick werden niet langzamer. Een teleurstellende dag maar we zitten in de Dash 4 Cash. Cool en dit was eigenlijk ook ons doel vandaag. Teleurstellend om op deze wijze te verliezen. Zeker omdat we in dit veld een klasse apart waren.

Volgende week op Bristol mogen Christopher Bell, Tyler Reddick, Chase Briscoe en Michael Annett voor de Dash 4 Cash U$ 100.000 bonus gaan. Jeb Burton eindigde als vijfde maar omdat hij niet op de voorlopige inschrijflijst op Bristol zat ingeschreven komt hij niet voor de Dash 4 Cash in aanmerking.

2019 Bush vlag En Xfinity-overwinning No 95 voor Kyle Busch. Niet te stoppen die man. Weer zijn eigen persoonlijke record verbeterd.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
3. Christopher Bell Toyota 200 ronden
4. Chase Briscoe Ford 200 ronden
5. Jeb Burton Chevrolet 200 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
8. Jeffrey Earnhardt Toyota 200 ronden
9. John Hunter Nemecheck Chevrolet 200 ronden
10. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet