24H Series

24H Series European Championship start met Hankook 12H Mugello (29-30 maart 2019)

PFDX1025

Voor tal van autosportliefhebbers was de wachttijd sinds de Hankook 24H Dubai begin januari behoorlijk lang, maar nu staat dan eindelijk de seizoensstart van het 24H Series European Championship voor de deur. Met de Hankook 12H Mugello (29-30 maart) keren deze week de 24H TCE Series en de 24H GT Sseries, na een afwezigheid van een jaar terug naar het prachtige circuit in de heuvels van Toscane. Een indrukwekkend veld van zo'n 60 auto's wordt verwacht voor de race eenmaal de klok rond. De klasse A6 voert het GT-segment aan met 19 ingeschreven auto's, de TCR-klasse leidt het TCE-veld met 13 auto's.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Op veler verzoek keert het circuit van Mugello terug op de kalender van de 24H Series powered by Hankook. Het Nederlandse bureau Creventic, organisator en promotor van der 24H Series in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team) organiseerde in 2014 voor de eerste maal een race op het circuit in Toscane, dat sindsdien regelmatig op de kalender stond. De race van dit jaar betekent opnieuw de start van het European Championship-seizoen in de 24H Series powered by Hankook.

  PFDX1562

Tijdens het meest recente evenement van de 24H Series op Mugello, twee jaar geleden, eindigde het Tsjechische team Scuderia Praha bovenaan en zorgde daarmee voor een overwinning van Ferrari in de thuisrace van het beroemde Italiaanse sportwagenmerk. Voor de race van dit jaar zijn er maar liefst zes Ferrari's ingeschreven, het grootste aantal raceauto's met het steigerende paard dat tot nu toe in een evenement van Creventic van start ging. Scuderia Praha neemt opnieuw deel, zij het nu onder de naam Bohemia Engery racing with Scuderia Praha. De andere Ferrari-teams zijn Rinaldi Racing en Wochenspiegel Team Monschau.


PFDX0036

In de klasse A6 nemen ze het op tegen teams met Audi, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche. Twee KTM's komen uit in de klasse SPX. In de 991-klasse zijn zeven Porsche Cup-auto's ingeschreven. Twee BMW's en nog een KTM in de klasse SP2 en vijf GT4-auto's van Aston Martin, BMW en Mercedes-AMG completeren het GT-veld.


PFDX8959

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet