Diversen

Div: Documentaire 'Hurley' over leven en loopbaan Hurley Haywood vanaf vandaag te zien

190326 Hurley 1
Hurley Haywood, hier vorig jaar tijdens de Porsche Rennsport Reunion, is met name in de VS een held

Vanaf vandaag is de documentairefilm 'Hurley', over het leven en de loopbaan van Hurley Haywood, de succesvolste Amerikaanse lange-afstandscoureur uit de historie van de autosport, te bekijken via de diverse streamingplatforms. Naast Haywoods sportieve successen, waaronder drie overwinningen in Le Mans en vijf zeges in Daytona, komt ook zijn persoonlijke leven aan bod. Daarbij komt Haywood voor het eerst openlijk voor de camera uit voor zijn homoseksuele geaardheid, iets wat hij vorig jaar in schriftelijke vorm al deed in zijn veelgeprezen autobiografie 'Hurley: from the beginning'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Porsche AG

Als Vietnam-veteraan ontdekte Haywood na terugkeer uit Azië al snel zijn liefde voor de autosport. Hij kocht een Corvette, waarmee hij aan slaloms deelnam. Daar werd hij al snel ontdekt door Peter Gregg, met wie hij daarna jarenlang een succesvol rijdersduo zou vormen onder de vlag van het Brumos-team, gehuisvest in Jacksonville in Florida. Haywood behaalde tal van overwinningen, vooral met Porsche, maar reed ook voor Audi in het TransAm-kampioenschap en de IMSA GTO-serie. In de VS is Haywood nog steeds een belangrijke ambassadeur voor Porsche.

Nadat een moeder van een scholier Haywood een brief schreef, waarin ze hem bedankte voor het feit dat hij het leven van haar zoon weer zin had gegeven door te spreken over zijn homoseksualiteit, besloot Haywood zijn geaardheid, zeker in de autosport nog steeds geen alledaags verschijnsel, niet langer te verzwijgen. Eerst schreef hij erover in zijn boek, nu spreekt hij er ook openlijk over in de film.Op basis van Haywoods autobiografie maakte acteur en coureur Patrick Dempsey vorig jaar as 'executive producer' een documentairefilm over Haywood. Regisseur is Derek Dodge. De film, met een duur van 80 minuten, is te zien via diverse streaming-on-demand-platforms als Netflix en Amazon.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet