NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski bezorgt Team Penske derde seizoensoverwinning op Martinsville

Penske-coureur Brad Keselowski bezorgde Team Penske haar derde seizoensoverwinning in Martinsville. Van de tot nu toe zes verreden races werden er drie door Team Penske gewonnen overigens. Keselowski was oppermachtig.


2019 Keselowski Martinsville 2
Mooie burnout van Brad Keselowski in Martinsville, het korstste circuit op de kalender.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Brad Keselowski bezorgt Team Penske derde seizoensoverwinning op Martinsville
Met drie overwinningen in zes races behaalde Team Penske een 50 procent zegeresultaat. Op de korte oval van Martinsville was Keselowsi oppermachtig. In de 500 ronden tellende wedstrijd reed de Ford Mustang-coureur ruim 446 ronden op kop. Alleen Hendrick Motorsports-coureur Chase Elliott wist Keselowski kortstondig te bedreigen. Elliott reed ruim 49 ronden op kop. Maar door een late neutralisatie moest hij zijn koppositie in de slotfase alsnog afstaan. Daarna vormde de Hendrick Motorsport Chevrolet-coureur geen bedreiging meer voor de Penske Mustang. Voor de Mustang was het de derde seizoensoverwinning. De drie andere wedstrijden kwamen op naam van Toyota-rijders.

2019 Keselowksi Martinsville 1 De Penske-coureur reed ruim 446 ronden aan de leiding.

Brad Keselowski: "De auto was erg goed. Een fantastische dag voor het team. Eén van die dagen waarvan je als coureur alleen maar kunt dromen. Keselowski startte als derde achter zijn teamgenoot Joey Logano en Brad drukte hem kortstondig uit de "groove" waardoor hij de leiding kon nemen. Het betekende dat Keselowski voor de tweede maal in zijn carrière opa's antieke klok in ontvangst mocht nemen.
Busch gaat door met records


2019 Martinsville Stadion
De echte fans hunkeren waarschijnlijk naar meer van dit soort lokaties in de Lage Landen.

Kyle Busch blijft maar doorgaan met het verbeteren van zijn eigen persoonlijke records. Ditmaal reed hij zijn 1000e NASCAR-wedstrijd en won zijn 201e in de Truckseries afgelopen zaterdag. Ook liet hij met een derde plek zijn vijfde Top 5 resultaat dit seizoen noteren. Wederom een teleurstellend optreden van Jimmie Johnson. In totaal won hij negenmaal op Martinsville en is daar recordhouder maar een tiende overwinning zat er niet in vandaag. Johnson werd in het tweede wedstrijdsegment zelfs op een ronde gereden en viel naar de 24e plek terug. In de herfst van 2016 wist hij deze wedstrijd nog te winnen. Nadien is hij nooit hoger meer dan 12e geëindigd.

Voor Clint Bowyer, die vorig najaar de tweede wedstrijd won, werd het ook een teleurstellende dag. Hij kreeg in het laatste wedstrijdsegment een tijdstraf wegens te snel rijden aan zijn broek en viel naar de start van het veld terug. Bowyer zou uiteindelijk nog als zevende het zwart-wit geblokt zien. De Top 10 werd bezet door zes Ford en drie Toyota-coureurs. Alleen Chase Elliott wist de Chevrolet-eer met een tweede plek hoog te houden. Ook schreef Keselowski beide wedstrijdsegmenten op zijn naam.

2019 Martinsville Klok
De familie Keselowski is weer een klok rijker.

Uitslag STP 500
1. Brad Keselowski Ford 500 ronden
2. Chase Elliott Chevrolet 500 ronden
3. Kyle Busch Toyota 500 ronden
4. Ryan Blaney Ford 500 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 500 ronden
6. Kevin Harvick Ford 500 ronden
7. Clint Bowyer Ford 500 ronden
8. Martin Truex Jr. Toyota 500 ronden
9. Aric Almirola Ford 500 ronden
10. Daniel Suarez Ford 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet