Diversen

Citroën Saxo Cup: Groeten vanuit Magny Cours 1999

citroen-magny-cours-1999-9

In het aankomende Paasweekend racet de Supercar Challenge hun eerste twee wedstrijden op het Franse circuit Nevers, Magny Cours. Het is exact 20 jaar geleden dat we daar voor het laatst waren. De tijd vliegt voorbij. Gelegen 'in the middle of nowhere' reed de Citroën Saxo Cup daar hun eerste race in het seizoen 1999. Teruggekeerd in het Citroën-nest won Sandra van der Sloot toen de wedstrijd. Ook maakten wij het racedebuut mee van Jaap van Lagen en Danny van Dongen. We blikken met een sfeer- en wedstrijdverslag terug naar die tijd.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra

citroen-magny-cours-1999-22
De debuterende Jaap van Lagen en Danny van Dongen hebben er zin in


Als je voorbij Parijs bent word je even op het verkeerde been gezet. Je hebt het gevoel dat je er bijna bent, maar het duurde nog ruim drie uur, rijdend over troosteloze vlakke tweebaanswegen, voordat je het circuit had bereikt. Daar aangekomen bleken onze namen bij het Welkom Center, ondanks de juiste accreditatiebewijzen, niet bekend. Het duurde even voordat alles wel goed was geregeld. Iets met de Franse slag zullen we maar zeggen.

citroen-magny-cours-1999-6
De uitdeukers hadden na de trainingsessies het nodige werk om de Saxo's er weer enigszins strak uit te laten zien.


Aangekomen in de paddock hadden de Citroënnetjes hun eerste trainingssessies al gehad. Drie rijders hadden hun wagen al op het dak gelegd, waaronder de debuterende 16-jarige Zandvoorter Danny van Dongen. Na het uitdeuken kwamen de onfortuinlijke rijders toch nog aan de start.

  citroen-magny-cours-1999-4
De meegekomen moeders zorgden dat de sponsorbadges op vakkundige manier op de racepakken werden genaaid.


Voor zo'n eerste weekend had iedereen het even druk. De juiste sponsorbadges moesten op de racekleding genaaid worden en de juiste stickers moesten een plaatsje krijgen op de wagens.


citroen-magny-cours-1999-3
Stickers plakken op de juiste plaatsen

citroen-magny-cours-1999-25
De Michelin badge krijgt een plek op het pak van Natascha Davelaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet