VLN

VLN: Startklaar voor het seizoen 2019

Vanochtend om exact 09.00u ging het startlicht aan het einde van de pitlane na een lange winter voor de Nordschleife definitief op groen. Meer als 100 voertuigen maakten van de mogelijkheid gebruik om voor de 65e ADAC Westfalenfahrt volgende week nog wat fijn te slijpen.

Ringboulevard 1
Intocht der gladiatoren in de Ringboulevard. Maar respect voor het Opeltje dat een record aantal races en kilometers op de teller heeft staan.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Startklaar voor het seizoen 2019
Rondom het middaguur werd het seizoen 2019 in de Ringboulevard uitgebreid gepresenteerd. Met dreunende motoren was er een spectaculaire parade in de Ringboulevard waarbij Lars Gutsche en Olli Martini een uitgebreide voorbeschouwing op het komende seizoen gaven. Van de partij waren o.a. . Fabian Vettel, Janine Hill(Getspeed Performance AMG Mercedes GT3), de RacingOne Ferrari F458, de Eifelblitz M240i Cup van Johannes Scheid, de Mühlner Porsche Cayman GT4CS, de Opel Manta van Olaf Beckmann en Peter Hass, de Sorg Rennsport BMW M4 GT4, de Teichmann Racing KTM X-Bow GT4, de Max Kruse Racing Golf GTI TCR en natuurlijk de kampioens Adrealin Motorsport BMW325i

Onder aanvoering van de regerende kampioenen Danny Brink, Christopher Rink en Philipp Leisen stond een groot aantal interviews op het programma. Philipp Leisen: "Wij gaan weer in de aanval en willen onze titel verdedigen. "Nürburgring expert Andreas Gülden vormt samen met Benjamin Leuchter een combinatie in het team van oud voetbalinternational Max Kruse.

En ook dit seizoen mag de legendarische Cult Manta niet ontbreken. De Manta van Olaf Beckmann en Peter Hass heeft niet minder dan 56.000 wedstrijdkilometers en 126 wedstrijden op zijn CV staan! En uiteraard mag de vossenstaart niet ontbreken. "Die wordt alleen maar vervangen als het geregend heeft" grapte Beckmann. Het team van RacingOne wil met Christiaan Kohlhaas, Stefan Köhler en Jürgen Beuel "tien van de negen wedstrijden winnen" grapte laatstgenoemde. De loterij voor Race voor Hospiz was een groot succes. Er werden meer dan 450 loten verkocht.


Ringboulevard 2 Persconferentie voor de fans en niet voor de bobo's.........

Het team van Sorg Rennsport wil met Heiko Eichenberg/Yannick Mettler de titel in de SP10 klasse verdedigen. Het duo Lars Peucker/Nico Otto wil voor het team van Nordschleife legende Johannes Scheid met de M240i Eifelblitz weer scoren. In 2018 stonden zij zesmaal op het podium. Het is de meest felbevochten klasse overigens.

Zakspeed kwam overigens vandaag nog met een verrassing en dook met een Viper op de Nordschleife op. Helaas was de auto bij een crash betrokken maar de schade bleef beperkt en rijder ongedeerd.

Het team van Frikadelli maakte daags na haar aankondiging eerder deze week een halve U-turn door bekend te maken dat zij aan alle VLN-wedstrijden tot aan de 24U deelnemen. Wat daarna hun programma is moet worden afgewacht.

Terwijl het achter de schermen nog flink rommelt nam James Glickenhaus de organisatie in bescherming. Glickenhaus noemde de organisatoren begripvol en fair. "De B.o.P. stelt ons in staat om gemeenschappelijk races te rijden. Ik ben ervan overtuigd dat er een oplossing gevonden wordt om alle voertuigen langzamer te maken en de top alsnog sneller blijft als de volgende klasse. We zullen en veilige plezierige races rijden. Het plezier moet voorop staan" aldus Glickenhaus.

Volgende week zaterdag met de 65e ADAC Westfalenfahrt wordt het met de eerste van negen wedstrijden weer serieus want dan staat de eerste van negen kampioenswedstrijden op het programma. Om 08.30u beginnen de trainingen en om exact 12.00u de openingswedstrijd. Voor de geopende tribunes op het Grand Prix circuit en een bezoek aan de startgrid moet 18 Euro worden neergeteld. Kinderen tot 14 jaar vrije toegang.

VLN-1552743558
Am Solutions is de nieuwe hoofdsponsor van de VLN. En dit jaar op alle spatborden te zien.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet