NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Xfinity Phoenix. 198e NASCAR zege

Voor velen kwam het niet als een verrassing dat Kyle Busch de Xfinity-wedstrijd op Phoenix op zijn naam wist te schrijven. De JGR-coureur was oppermachtig. Alleen Christopher Bell wist tegenstand te bieden, maar die werd het slachtoffer van een gigantische "blew-up" van een tegenstander en moest voortijdig de strijd staken.

2019 Kyle Busch Phoenix 1
En weer verbetert Kyle Busch zijn eigen persoonlijke record deze week.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: Toyota Racing USA

Kyle Busch wint Xfinity Phoenix. 198e NASCAR zege
Kyle Busch blijft maar doorgaan met het verbeteren van zijn eigen records. Voor de tweede achtereenvolgende week pakte hij de overwinning in de Xfinity-series. Voor Busch betekende het zijn 11e zege op Phoenix en zijn 198e NASCAR(Cup, Xfinity en Trucks in totaal opgeteld) overwinning en de 94e in de Xfinity-series. In de 200 ronden tellende wedstrijd reed de JGR-Toyota-coureur er ruim 116 aan de leiding. In de laatste 67 ronden werd de positie van Busch eigenlijk niet meer bedreigd. Sinds Daytona wist het team van Joe Gibbs Racing alle drie achtereenvolgende wedstrijden op haar naam te schrijven.

Polesitter Christopher Bell reed ruim 68 ronden aan de leiding, maar werd zeventig ronden voor het einde door een gigantische "blew-up" van Stephen Leicht's Camaro uitgeschakeld. Ook Justin Allgaier was het slachtoffer. Voor de tweede achtereenvolgende week was Bell bij een incident betrokken en moest voor de eerste maal dit jaar opgeven. Kyle Busch: " Jammer dat Christopher bij die puinhoop betrokken was. Maar op het einde was het toch een leuk ritje."

Ryan Truex Jr. eindigde in zijn eerste Xfinity-start dit seizoen als tweede en dit was zijn vierde Top 5 resultaat. Voor de tweede maal sinds 2012 wist hij in de Xfinity-series als tweede te eindigen overigens.Daarachter volgden regerend kampioen Tyler Reddick, Cole Custer en Austin Cindric. Laatstgenoemde schreef overigens ook het eerste wedstrijdsegment op zijn naam. Het tweede segment kwam op naam te staan van Christopher Bell.Ryan Sieg continueerde zijn Top 10 vorm met een een tiende plek. Overigens behaalde Sieg in de eerste vier wedstrijden drie Top 10 resultaten.

2019 Bell Busch Reddick Christopher Bell, Kyle Busch en Tyler Reddick in gevecht.

Uitslag iK9 Service Dog 200 Phoenix
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. Ryan Truex Chevrolet 200 ronden
3. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
4. Cole Custer Ford 200 ronden
5. Austin Cindric Ford 200 ronden
6. Chase Briscoe Ford 200 ronden
7. Brandon Jones Toyota 200 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
9. John Hunter Nemechek Chevrolet 200 ronden
10. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet