IndyCar

Indycar: Achtste pole voor Will Power in St. Petersburg. Eerste startrij voor Team Penske

Voor de achtste maal in 10 jaar pakte Will Power de pole voor de Indycar-openingswedstrijd in St. Petersburg. Tevens betekende het zijn 55e pole. Met 67 poles voert Mario Andretti de eeuwige ranglijst nog steeds aan.

Power Actie
55e pole voor Will Power in St Petersburg.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Achtste pole voor Will Power in St. Petersburg. Eerste startrij voor Team Penske
Met zijn 55e pole een goede start van het seizoen in St. Petersburg. In de Fast Six kwalificeerde zijn teamgenoot Josef Newgarden zich als tweede. De Zweed Felix Rosenqvist kwalificeerde zich voor het team van Chip Ganassi verrassend als derde. Daarachter volgde regerend kampioen Scott Dixon die in de Fast Six eigenlijk niet echt aanspraak op de pole leek te maken.Daarachter volgden de Andretti Autosport-coureurs Ryan Hunter Reay en Alexander Rossi.

Dixon haalde met zijn hakken over de sloot de Fast Six nadat Takumo Sato een penalty in Q2 opliep. De Japanner werd het slachtoffer van een nieuwe regel waarbij de veroorzaker van een gele vlag situatie zijn snelle verliest.

Ook Sebastien Bourdais kwam niet echt verder en kwalificeerde zich als 18e. Marco Andretti en Simon Pagenaud bleven al in R1 hangen. Colton Herta kwam niet voor de Fast Six in aanmerking nadat hij Charlie Kimball in diens snelle ronde gehinderd had. Herta: "Slecht, maar regels zijn regels en die hebben we overtreden."

Het was één van de wildste kwalificaties sinds jaren. Q1 werd zelfs tweemaal met een rode vlag onderbroken. Het eerste incident werd door Marco Andretti veroorzaakt, het tweede door Santino Ferrucci.Jack Harvey kwalificeerde zich in de Schmidt Peterson Motorsports Dallara Honda als zevende. Daarachter volgden Charlie Kimball, James Hinchcliffe en Graham Rahal.

De twee rode vlaggen in Q1 vielen in het voordeel van de Brit Ben Hanley uit. Die kwalificeerde zich met zijn Dragon Speed Dallara Chevrolet als twaalfde.

Rosenqvist
Sterk optreden van Felix Rosenqvist in de Fast Six in St. Petersburg.

FAST SIX
Fast Six
Q2
Q2

Q1 G2

Q1 G2

Q1 G1
Q1 G1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet