NASCAR

NASCAR: 93e recordzege. Kyle Busch klasse apart in Xfinity Las Vegas

JGR-coureur Kyle Busch was een klasse apart in de Xfinity-wedstrijd op de Las Vegas Motor Speedway. Nadat Busch vrijdagavond ook al de Truckseries wedstrijd wist te winnen schreef hij zaterdagmiddag ook de Xfinity Series Boyd Gaming 300 op zijn naam.


2019 Start Race
Veel strijd op de Las Vegas Motor Speedway.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA

93e recordzege. Kyle Busch klasse apart in Xfinity Las Vegas
Kyle Busch behaalde op de Las Vegas Motor Speedway zijn 93e Xfinity-overwinning. Een absoluut record.In totaal heeft Busch in alle NASCAR-series bij elkaar opgeteld 197 overwinningen op zijn naam staan!! In de Cup behaalde Busch tot nu toe 51 zeges en in de Truck series 53. Busch is nog maar drie overwinningen verwijderd van Richard Petty's NASCAR record. Die behaalde ook 200 overwinningen in diverse NASCAR gesanctioneerde series.


2019 Reddick Busch Jones Custer Tyler Reddick, Brandon Jones, Kyle Busch en Cole Custer vechten om de hoogste eer.

Voor de Xfinity-wedstrijd had Busch zich als achtste gekwalificeerd maar liep in de veertiende ronde vanwege een loszittend wiel een ronde achterstand op. Na een neutralisatie kwam de JGR rijder weer in dezelfde ronde als de koplopers. In de 213 ronden tellende wedstrijd reed Rowdy vervolgens 98 ronden aan de leiding. Tussen zes rijders wisselde de kop maar liefst dertienmaal. Cole Custer en Tyler Reddick wonnen resp. het eerste en tweede wedstrijdsegment. Cole Custer, Grey Gaulding, Christopher Bell, Tyler Reddick en Austin Cindric zorgden voor voldoende spektakel.

In de slotfase moest de wedstrijd tweemaal verlengd worden.Een spin van JA Junio Avila tien ronden voor het einde leidde de twee slotverlengingen in. Zowel Busch als Tyler Reddick gaven elkaar kort voor de eerste verlenging geen duimbreed toe. Het resultaat was dat Reddick "loose" was en de controle verloor. Het resulteerde in een incident waarbij Christopher Bell, Zane Smith en Austin Cindric eveneens bij betrokken raakten.

Kort daarna volgde de herstart maar Brandon Jones en Cole Custer zorgden andermaal voor een neutralisatie nadat Jones na "contact" met Custer erg hard de softer wall inging. Jones bleef ongedeerd. Na de laatste herstart nam Kyle Busch opnieuw de leiding maar werd door John Hunter Nemecheck behoorlijk onder druk gezet. Voor de eindoverwinning kwam Nemecheck uiteindelijk 0.192 secs. te kort. In totaal telde de wedstrijd zeven neutralisaties waarvan vijf voor incidenten op de baan. Nemecheck beëindigde de beide wedstrijdsegmenten als vijfde.

2019 Reddick
Van Tyler Reddick gaan we in de toekomst nog veel horen. Hier in gevecht met Brandon Jones.


Kyle Busch: " Ik was zelf even niet bij het spel betrokken. Wist ook niet of we hiertoe in staat waren, maar we hadden geluk met die neutralisatie voor de spin van Austin Cindric in het tweede segment. Daardoor kwamen we weer terug in onze cyclus. Daardoor waren we in staat om ons eerste setje met verse wielen weer terug op de auto te zetten. Daarna hadden we geen problemen meer. Van de drie wedstrijden dit weekend wist ik ook dat dit de zwaarste zou worden. Wij beschikten over een snelle auto maar de balans wisten wij hier eigenlijk niet echt te vinden."

2019 Busch LVMS
197e NASCAR zege voor Kyle Busch. Wie doet het hem na?

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 200 ronden
2. John Hunter Nemecheck Chevrolet 200 ronden
3. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
5. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
6. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
7. Ross Chastain Chevrolet 200 ronden
8. Chase Briscoe Ford 200 ronden
9. Cole Custer Ford 200 ronden
10. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet