NASCAR

NASCAR: Christopher Bell bezorgt Toyota Supra eerste Xfinity-overwinning op Atlanta

Christopher Bell was oppermachtig in de tweede wedstrijd van de Xfinity-series op de Atlanta Motor Speedway en bezorgde de nieuwe Toyota Supra de allereerste winning in het kampioenschap. In de 163 ronden tellende wedstrijd reed Bell 143 ronden aan de leiding en was oppermachtig.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA

2019 Supra 1st One
Historisch moment. Christopher Bell heeft de Toyota Supra de allereerste zege in de Xfinity-series bezocht. De auto ziet er toch iets beter uit dan bij de presentatie vorig jaar.

Christopher Bell bezorgt Toyota Supra eerste Xfinity-overwinning op Atlanta
Vorig jaar wist Bell voor het team van Joe Gibss Racing zeven Xfinity-wedstrijden op zijn naam te schrijven. Op Atlanta behaalde hij zijn eerste seizoensoverwinning. Christopher Bell: "Het betekent enorm veel voor mij dat ik de Toyota Supra de allereerste overwinning bezorgd heb." Hoewel Bell eigenlijk dominant was, ontbrak de zelfverzekerdheid. "Als coureur was ik eigenlijk een beetje slordig. Zeker in de longruns. De neutralisatie voor verse banden kwam eigenlijk wel op tijd."

Een neutralisatie voor een spin van John Hunter Nemecheck acht ronden voor het einde speelde Bell perfect in de kaart. Bell versloeg Cole Custer met een voorsprong van 0.191 secs. Als Bell niet van lijn veranderd had, dan had Custer zeker gewonnen. Cole Custer: " Als hij onderaan had gereden, dan had ik hem zeker gehad. Het was erg close maar het was onvoldoende."

Achter Bell en Custer volgden, Justin Allgaier, Brandon Jones en Tyler Reddick. Jeffrey Earnhardt, kleinzoon van Dale Sr, werkt dit seizoen een part time seizoen met JGR Racing af en eindigde als zesde. Jeffrey Earnhardt: " Misschien had ik dit ding wel kunnen winnen.We hebben laten zien dat we erbij horen en dat we in dit soort wedstrijden om de kop kunnen strijden." Bij de laatste herstart lag Jeffrey tweede achter Bell maar verprutste zijn start en verdween snel uit beeld."De drie ronden durende eindsprint pakte duidelijk in het voordeel van Christopher Bell uit. Tevens Bell beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. Vanwege regen en mist moest de startgrid op basis van de tussenstand van het kampioenschap bepaald worden en mocht Cole Custer vanaf pole vertrekken.
2019 Jeffrey Earnhardt Voorlopig nog een part time seizoen. Maar van Jeffrey Earnhardt kunnen we in de toekomst misschien wel eens veel gaan horen.

Uitslag NASCAR Rinnai 250
1. Christopher Bell Toyota 163 ronden
2. Cole Custer Ford 163 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 163 ronden
4. Brandon Jones Toyota 163 ronden
5. Tyler Reddick Chevrolet 163 ronden
6. Jeffrey Earnhardt Toyota 163 ronden
7. Ryan Preece Chevrolet 163 ronden
8. Justin Haley Chevrolet 163 ronden
9. Noah Gragson Chevrolet 163 ronden
10.Austin Cindric Ford 163 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet