Formule 3

Formule 3: Bent Viscaal eerste Nederlander in nieuwe klasse

viscaal

Bent Viscaal is de eerste Nederlander die aan boord stapt in de nieuwe Formule 3. De 19-jarige coureur tekende een contract bij HWA Racelab, het voormalige DTM-team dat dit jaar de overstap heeft gemaakt naar F2 en F3.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Euroformula Open

Viscaal promoveert naar de nieuwe FIA F3-klasse na een sterk seizoen in de Euroformula Open. Hoewel er geen kruid gewassen was tegen kampioen Felipe Drugovich, die 14 van de 16 races, werd Viscaal de beste rookie en nam hij een van de twee resterende zeges voor zijn rekening. In 12 van de 16 races eindigde hij op het podium, genoeg om de tweede plaats in de eindstand te claimen.

viscaal2

In de winter testte Viscaal nog voor MP Motorsport, het Nederlandse team waarmee hij zijn carrière in de formuleauto's begon. Viscaal is de tweede coureur die door HWA is gecontracteerd, een derde volgt nog. Keyvan Andres wordt teamgenoot van Viscaal.

Het F3-veld van 2019 begint zich nu langzaam te vullen. David Beckmann tekende al voor ART, Jehan Daruvala en Marcus Armstrong voor Prema. Bij Hitech gaat Jüri Vips aan de slag, bij Campos is Sebastian Fernández al onder dak, bij Jenzer verschijnt Red Bull- en Honda-protegé Yuki Tsunoda aan de start. Tsunoda combineert het F3-seizoen met een jaar in de 'oude' F3 (nu Formula European Masters) bij Motopark.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet