Formule 1

Formule 1: Alfa Romeo onthult C38

alfaromeo-c38

De verrassing was dat er geen verrassingen waren: dezelfde kleuren als vorig jaar en zelfs de typeaanduiding die gewoon bij Sauber hoort. Zo presenteerde Alfa Romeo deze ochtend voorafgaand aan de eerste F1-test van 2019 de nieuwe C38.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: PR

Al is er iets meer rood bij gekomen ten opzichte van vorig jaar, het kleurenschema behoudt het grote deel wit waarmee Sauber vorig jaar ook reed. Vorige week donderdag droeg de auto nog een speciaal Valentijnsjasje, toen Kimi Räikkönen de C38 een shakedown gaf op Fiorano.

Wellicht nog verbazingwekkender is het feit dat er geen Alfa Romeo-typenummer is gekozen, maar dat de auto gewoon C38 heet, na de Sauber-Ferrari C37 van vorig jaar. Helemaal uit de Formule 1 is Sauber zo bezien dus niet. Vrijwel hetzelfde deed Renault overigens in het eerste jaar na overname van Benetton-team, toen het de B202 simpelweg omdoopte in R202, en pas een jaar later voor zijn eigen typeaanduiding (R23) koos.

Kimi Räikkönen begint vandaag met de test, teamgenoot Antonio Giovinazzi neemt morgen het stuur over.

Reacties

    • 2
    • 1
     
    Anonieme gebruiker 18 februari 2019 12:52

    Ik durf de startopstelling Melbourne wel aan.1 Hamilton 2 Vettel 3 Bottas 4 Leclerc 5 Verstappen 6 Gasly. Dat is dan ook weer duidelijk.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet