NASCAR

NASCAR: Michael Annett wint Xfinity NASCAR Racing Experience 300

Veteraan Michael Annett heeft de openingswedstrijd van de Xfinity series op de Daytona International Speedway op zijn naam geschreven. Voor Annett betekende het zijn allereerste overwinning in de Xfinity-series. Zijn JR Motorsports teamgenoot Justin Allgaier eindigde als tweede.


2019 Start
Na de Trucks op de vrijdagavond start van het Xfinity seizoen met Jeffrey Earnhardt en Tyler Reddick op de eerste startrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/ Toyota Racing USA

Michael Annett wint Xfinity NASCAR Racing Experience 300 Daytona
Eindelijk slaagde Michael Annett er na 230 starts in de Xfinity Series in om zijn allereerste zege te behalen. De JR Motorsports-coureur reed ruim 45 ronden aan de leiding. In totaal reed Annett 355 wedstrijden in zowel de Cup, Xfinity series en de Trucks. Daarin behaalde hij in totaal drie overwinningen waarvan twee op Daytona. Elf jaar geleden won hij voor het laatst een ARCA-wedstrijd op Daytona. Het was toen zijn tweede carrierestart op de Speedway. En ook toen eindigde Justin Allgaier als tweede.

Gevulde tribunes Daytona
Start voor behoorlijk volle tribunes.

Justin Allgaier: "Toen kon ik hem niet verslaan en vandaag ook niet. Ik heb er aan het eind hard voor gevochten. Maar het was werkelijk "cool" om te zien dat hij er zo hard voor geknokt heeft. Zeker de tijd die hij er in het off-season ingestoken heeft. "Cool"

Michael Annett: " Fantastisch, zonder het team was ik er niet in geslaagd. Zij hebben mij ook door de moeilijke tijden meegeholpen. Zeker toen niemand met ons rekening hield. Waarom ik met deze auto rij. Wel ik heb het vandaag laten zien. We kregen de No 1 in Victory Lane. Onze slogan voor dit jaar is "One Team, One Dream One Goal" Dit was de eerste. Wij zijn goed begonnen."

2019 Single File Singlefile ofwel treintje rijden. Het regende kritiek van de fans.

Met het nieuwe reglementenpakket werd het een cleane en bijna incidentvrije wedstrijd. Vrijwel de gehele wedstrijd werd er "single-file" gereden. M.a.w. een trein van auto's die constant achter elkaar reed. De fans hadden er weinig goede woorden voor over. Insiders verwachten dat de Daytona 500 zondag hetzelfde beeld zal geven.

De segment-overwinningen gingen naar Justin Haley(1) en Ross Chastain(2) Behalve de reguliere onderbrekingen voor de wedstrijdsegmenten werd de wedstrijd tweemaal kortstondig onderbroken voor brokstukken(debris) en een spin.In handen van Brandon Jones behaalde de Toyota Supra direct bij het debuut een uitstekende derde plek.


Jeffrey Earnhardt pitstop
Routinestop voor Jeffrey Earnhardt met de JGR Racing Supra. De kleinzoon van Dale Sr. liet mooie dingen zien in de openingsfase.

Jeffrey Earnhardt deed het eigenlijk uitstekend. Voor dit jaar heeft hij voor een part time schema gekozen i.p.v deelname met een klein team aan de series. De Earnhardt telg bevond zich in de openingsfase gedurende geruime tijd in de kopgroep en reed zelfs 16 ronden op kop. De kleinzoon van Dale Sr. verklaarde achteraf dat het gebrek aan ervaring om op kop te rijden een factor in zijn wedstrijdverloop was.

Duel Jones Reddick
Mooi duel tussen Tyler Reddick en Brendon Jones in de openingsfase.

Jeffrey Earnhardt: " Ik heb er van genoten. Het was de eerste maal dat ik mij tussen de koplopers bevond. Hopelijk kan dit programma gecontinueerd worden en kan ik mij nog beter als rijder ontwikkelen. Ik laat het in ieder geval niet meer uit mijn handen glippen. Earnhardt eindigde als vijfitende overall.Achter Brandon Jones volgden Ryan Sieg(Chevrolet) en Penske-coureur Austin Cindric.

Pech voor Brad Keselowski
In het derde segment kwam het flapje op het dak geheel los waardoor de Penske-coureur de zwarte vlag kreeg. Een materiaal defect waarvoor het team niet verantwoordelijk was. "Soms gebeurt het en dit zijn dingen die je niet onder controle hebt. Maar ik wist wel dat ik een auto om te winnen uit. Ik voelde me net iemand met een convertible in de vijftiger jaren."

Michael Annett Daytona winnaar
Voor Michael Annett werd het wel tijd om te scoren.

Uitslag NASCAR Racing Experience 300 Daytona
1. Michael Annett Chevrolet 120 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 120 ronden
3. Brandon Jones Toyota 120 ronden
4. Ryan Sieg Chevrolet 120 ronden
5. Austin Cindric Ford 120 ronden
6. Christopher Bell Toyota 120 ronden
7. Jeff Green Chevrolet 120 ronden
8. John Hunter Nemecheck Chevrolet 120 ronden
9. Tyler Reddick Chevrolet 120 ronden
10. Chase Elliott Chevrolet 120 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet