Formule 1

Formule 1: 90-jarige Scuderia presenteert de Ferrari SF90

ferrari-sf90

Ferrari heeft in Maranello de F1-auto onthuld waarmee het Mercedes in 2019 naar de kroon wil steken. De 90-jarige jubilaris noemde de auto de SF90, die een kleurenschema meekreeg met meer zwarte elementen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Scuderia Ferrari Mission Winnow

Volgens aloude Ferrari-traditie kozen de Italianen voor een typeaanduiding die de aanduiding van het jaar ervoor niet opvolgt. Vanwege het 90-jarig bestaan van Scuderia Ferrari (het team dus, niet de fabrikant!) was SF90 een logische keuze voor de auto met het interne projectnummer 670.

Het kleurenschema is subtiel gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, want niet alleen het rood is mat geworden (in navolging van Red Bull), maar de witte elementen werden zwart. Dat geldt ook voor de aanduidingen van Mission Winnow, het 'technologie-initiatief' van hoofdsponsor-achter-de-schermen Philip Morris, die sinds eind vorig jaar weer in de openbaarheid treedt.

ferrari-sf90-2

De SF90 moet de ban breken van inmiddels meer dan tien seizoenen zonder titel, ook al was Ferrari de afgelopen twee jaar een sterkere tegenstander van Mercedes dan in de jaren ervoor. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel blijft bij het team, maar krijgt een jonge en veelbelovende teamgenoot in de persoon van Monegask Charles Leclerc.

Ook in het team vonden personele wijzigingen plaats. De meest prominente daarvan is dat Maurizio Arrivabene als teambaas moest plaatsmaken voor Mattia Binotto, die eerder de technische leiding had.

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 15 februari 2019 15:06

  Tja wat zal ik zeggen de F670 is vast een prima auto maar dat was de F669 ook. Zodra Max of Lewis in de buurt komen raakt Vettel in paniek en gaat het helemaal mis. Er zit eigenlijk maar 1 ding op en dat is Vettel wegsturen.

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 16 februari 2019 09:07

  Vettel is de zwakste schakel. Tot ziens !

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet