Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Red Bull toont RB15 in eenmalige testkleuren

redbull-rb15-2

Red Bull heeft zijn F1-auto voor 2019 gepresenteerd in een eenmalig zwart-met-rood kleurenschema. Later vandaag krijgt de RB15 zijn shakedown op Silverstone, tegelijk met de nieuwe Mercedes.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Aston Martin Red Bull Racing

Hoe lang de 'eenmaligheid' geldt, meldde Red Bull Racing niet bij het verspreiden van de twee foto's. Wel is te zien dat het logo van TAG Heuer – dat in voorgaande seizoen de Renault-motor in de Red Bull zijn badge gaf – is verplaatst naar de bovenkant van de cockpit, om plaats te maken voor nieuwe motorleverancier Honda.

redbull-rb15-1

TAG Heuer blijft een 'gewone' sponsor van Red Bull, naast titelsponsor Aston Martin, dat opnieuw minder ruimte krijgt dan de Red Bull-logo's zelf, en IT-leverancier Citrix. Ook ExxonMobil als brandstof- en smeermiddelenleverancier van Honda krijgt met Esso en Mobil1 ruimte op de RB15.

Het plan is dat de nieuwe auto vanmiddag op Silverstone zijn eerste kilometers maakt, net als de Mercedes W10 die eerder vanochtend werd onthuld. Toro Rosso is vandaag actief op Misano met Daniil Kvyat achter het stuur.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet