Formule 1

Formule 1: Mercedes gaat voor zes uit zes met W10

mercedes-w10-4

Mercedes heeft de auto gepresenteerd waarmee het zijn zesde dubbel op rij aan Formule 1-titels wil binnenhalen. De W10 werd onthuld voorafgaande aan de eerste shakedown op Silverstone, vlak bij de thuisbasis van het team in Brackley.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Mercedes AMG Petronas Motorsport

De W10 lijkt op het eerste gezicht een voortzetting van de winnende W09 van 2018, met dezelfde wielbasis als uitgangspunt. Volgens technisch directeur James Allison is het bestaande concept overal verfijnd en nog strakker verpakt. Het resultaat is een aerodynamische prestatie die de verwachtingen van het team heeft overtroffen, aldus Allison.

mercedes-w10-1

Teambaas Toto Wolff temperde juist de verwachtingen. Volgens de Oostenrijker zijn de reglementen zozeer veranderd dat iedereen eigenlijk op nul begint en daarmee een reële kans op de titel heeft. Overigens: de auto mag dan een evolutie zijn van de W09, de motor is wel flink op de schop genomen, zo bevestigde Andy Cowell, hoofd van de motorafdeling van Mercedes. De wijzigingen hebben met name plaatsgevonden in de koeling en in het ERS-systeem, vertelde Cowell, met meer efficiency als doel.

mercedes-w10-2

Mercedes blijft voor het derde achtereenvolgende jaar bij het duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Beiden nemen vandaag op Silverstone in de nieuwe auto plaats voordat die op reis gaat naar Barcelona, waar komende maandag de eerste vierdaagse F1-test van start gaat.

mercedes-w10-3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet