Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Renault lanceert zijn RS19

renault-rs19-4

Renault heeft de auto onthuld waarmee de Franse fabrikant het gat wil dichten – of in ieder geval verkleinen – naar de top-drie in de Formule 1. De RS19 moet het wapen worden waarmee Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg die opdracht moeten volbrengen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport

Tijdens de onthulling zelf gebruikte Renault een RS18 met elementen van de auto voor 2019, maar tegelijk gaf het Franse merk wel de beelden van de nieuwe auto vrij. Het vierde fabrieksteam op de grid eindigde vorig jaar op respectabele afstand van Mercedes, Ferrari en Red Bull, maar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap betekende wel progressie ten opzichte van het jaar ervoor. Renault blijft investeren in de infrastructuur in Enstone en neemt ook nog altijd nieuwe medewerkers aan.

renault-rs19-2

Volgens teambaas Cyril Abiteboul heeft Renault voor een agressieve ontwerpaanpak gekozen, waarin zo lang mogelijk wordt doorontwikkeld. Het team werkt de komende dagen dan ook hard door om de RS19 op tijd klaar te hebben voor de eerste test in Barcelona.

renault-rs19-3

Abiteboul richtte daarnaast zijn hoop op de vernieuwde Renault-krachtbron waarvan een eerdere versie eind vorig jaar al door Red Bull is ingezet. Rémi Taffin, hoofd van de motorafdeling in Viry-Châtillon, noemde de afgelopen maanden de beste winter die zijn team tot nu toe heeft meegemaakt.

renault-rs19

Morgen zullen drie teams hun nieuwe auto presenteren: Racing Point, Mercedes en Red Bull.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet