NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick roept op tot afschaffing van "The Clash"

Oud NASCAR-kampioen Kevin Harvick heeft in het Sirius XM NASCAR Radio programma opgeroepen tot afschaffing van "The Clash" die een week aan de Daytona vooraf gaat. Gisteren liepen na een incident tussen Jimmie Johnson en Paul Menard ruim 17 auto's schade op.

2019  Crash Clash The Clash eindigde gisteren in een gigantische crash na een touché van Jimmie Johnson met Paul Menard. 17 auto's liepen averij op.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kevin Harvick roept op tot afschaffing van "The Clash"
Volgens Harvick kan "The Clash" na gisteren beter van de kalender worden afgevoerd. Kevin Harvick: "The Clash is één van die dingen die we het beste kunnen afschaffen. Je brengt veel mensen in de wedstrijd.(20 nu en negen in 1979 red.) Toen "The Clash werd ingevoerd waren het pole sitters en oud winnaars van deze wedstrijd. Afgelopen zondag had je mensen in de wedstrijd die geen poles gewonnen hadden en je had ook gasten uit de playoffs in de race."

Het 20 auto's tellende startveld bestond afgelopen zondag uit pole winnaars, Clash winners uit het verleden en rijders uit de playoffs. Harvick vindt het een beter idee dat dit evenement in de toekomst met de All Star wedstrijd georganiseerd gaat worden. "Misschien is het beter om twee plekken in de All Star Race te hebben. Want heb je daar wel of niet genoeg auto's voor. Schrap dit evenement of maak er een wedstrijd met punten van" stelt Harvick.Behalve de 17 auto's die bij "The Clash" betrokken waren, was er afgelopen donderdag ook nog eens een incident waarbij vier auto's betrokken waren.

Kevin Harvick: " Als we over geld en besparingen praten, kijk eens naar het team van Joe Gibbs Racing, die verloren maar liefst vijf auto's. Met 300.000 dollar per auto gaat het snel." Na 59 ronden wedstrijd werd er definitief afgebroken. Dale Earnhardt Sr. won deze wedstrijd overigens zesmaal. Maar na de gebeurtenissen van gisteren lijkt "The Clash" Showrace wel zijn beste tijd gehad te hebben.

Kevin Harvick
Kevin Harvick ziet "The Clash" het liefst zo snel mogelijk van de kalender verdwijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet