NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson behaalt omstreden overwinning in The Clash Show Race Daytona

Voor het eerst sinds juni 2017 kon zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson weer een overwinning op zijn CV bijschrijven. De Hendrick Motorsports-coureur behaalde een omstreden zege waarbij 15 auto's werden uitgeschakeld. Vanwege regen werd de wedstrijd ook niet meer hervat. 


Johnson Podium The Clash
Eindelijk na twee jaar weer een overwinning voor Jimmie Johnson. Gelukkig telde de wedstrijd niet mee voor het kampioenschap. Agressief rijden van Johnson of is hij zijn scherpte kwijt. 


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Fox Sports

Clash Johnson
Het moment supreme waarop Johnson Menard raakt en vervolgens 15 auto's geëlimineerd worden
Jimmie Johnsen behaalt omstreden overwinning in The Clash Show Race Daytona

Met nog minder dan 20 ronden te gaan en naderende regenbuien passeerde Jimmie Johnson de Ford van Paul Menard op weinig elegante wijze. Door een lichte touché van Johnson ging Menard in de rondte waardoor 15 andere deelnemers eveneens in de problemen kwamen. Een aantal waaronder Kyle Busch en Daniel Suarez wisten de pits nog te bereiken. Achter Johnson kwamen Kurt Busch, Joey Logano en Ryan Blaney ongeschonden uit de strijd. De rest van het 20 auto's tellende startveld was minder fortuinlijk. Hoewel er nog 16 ronden te gaan waren, werd de wedstrijd definitief vanwege regen afgebroken.

Start The Clash

Start van The Clash.


Johnson noemde dit incident het resultaat van "restrictor racing" en bood aan zijn collega's ook geen excuses aan. Jimmie Johnson: " Je wist dat de regen er aan zat te komen. En ik wist dat dit de ronde was om het te doen. Ik reed onder hem voordat hij mij afblokte. En toen kwam hij iets naar beneden om te verdedigen. Ging aan de binnenkant voorbij en hoopte dat Kurt Busch mij zou volgen. Jammer om al die schades te zien. Ik ben hier om in te halen. En dan ben ik er en toen kwam hij terug. Ik denk dat het gewoon een race-incident was dan iets anders." Paul Menard, "de morele winnaar" reed met zijn Wood Brothers Ford Mustang overigens 51 ronden aan de leiding. Hij werd als dertiende geklasseerd.
Vanwege de slechte weersomstandigheden was de wedstrijd al tweemaal met een Code Rood onderbroken.

Johnson Pits
Efficiënt teamwork bij Hendrick Motorsports.

Uitslag The Clash
1. Jimmie Johnson Chevrolet Camaro 59 ronden
2. Kurt Busch Ford Mustang 59 ronden
3. Joey Logano Ford Mustang 59 ronden
4. Ryan Blaney Ford Mustang 59 ronden
5. Alex Bowman Chevrolet Camaro 59 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet Camaro 59 ronden
7. Chase Elliott Chevrolet Camaro 59 ronden
8. Aric Almirola Ford Mustang 59 ronden
9.Ryan Newman Ford Mustang 59 ronden
10.Daniel Suarez Ford Mustang 59 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet