Formule 1

Formule 1: Haas onthult kleuren van seizoen 2019

haas-2

Haas heeft als eerste zijn kleuren voor het Formule 1-seizoen 2019 getoond. In een presentatie in de hal van de Royal Automobile Club in Londen bracht het Amerikaanse team ons terug naar de zwart-gouden tijden van Lotus en John Player Special. Deze keer is alleen niet tabak de oorzaak van de kleurverandering, maar het energiedrankje Rich Energy, dat met ingang van 2019 de hoofdsponsor is van Haas.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Rich Energy Haas F1 Team

Een echte lancering mogen we de presentatie bij de RAC niet noemen, want het was nog de oude auto waarop coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen het nieuwe kleurenschema onthulden. Alleen de (minder complexe) voorvleugel was die van 2019.

haas-4

De wild bebaarde Rich Energy-baas William Storey liet weten dat hij Red Bull nu niet alleen in de winkelschappen wilde bestrijden, maar ook op het circuit. Wat de kansen daarop zijn, is nog onduidelijk – en teambaas Günther Steiner hield zich dan ook wijselijk op de vlakte.

haas-1

Komende maandag is Toro Rosso het volgende team dat zijn nieuwe F1-auto onthult. Een dag later is Renault aan de beurt, terwijl Racing Point, Mercedes én Red Bull op woensdag volgen. McLaren en Ferrari houden hun presentaties op respectievelijk donderdag en vrijdag.

haas-3

Alfa Romeo – dat met succes de chassisnaam van Sauber-Ferrari in Alfa Romeo-Ferrari wist te wijzigen – onthult maandag over een week de eerste 'Alfa' sinds het vertrek in 1985 (toen het fabrieksteam ook al twee jaar buiten de deur werd gerund, destijds door Euroracing van Paolo Pavanello). Die dag begint op het circuit van Barcelona ook de eerste collectieve test. Williams moet zijn lanceerdatum nog bekendmaken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet