GT

GT: (UPD) Jeroen Bleekemolen start niet in Bathurst na zware crash teamgenoot

190201 Black Swan Porsche

Het lijkt erop dat de Liqui-Moly Bathurst 12-Hour van dit weekeinde voor Jeroen Bleekemolen al over is, zonder dat onze landgenoot ook maar een meter op het Mount Panorama-circuit heeft gereden. In de tweede vrije training van vanmorgen (lokale tijd) crashte Bleekemolens teamgenoot Tim Pappas in de nummer 540-Black Swan-Porsche 911 GT3 R zwaar in 'The Chase'. Pappas verloor de controle over de auto en raakte hard achterwaarts de muur, waarop de auto in het motorcompartiment vlam vatte. Volgens informatie van Porsche is Pappas bij bewustzijn en is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Bathurst voor nader onderzoek.

Tekst: René de Boer (vanuit Bathurst, Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

UPD: De Black Swan-Porsche start definitief niet in de race. Na de zware crash van Pappas is de auto te zwaar beschadigd. Coureur Tim Pappas wordt nog steeds onderzocht in het ziekenhuis, scans moeten meer duidelijkheid geven over zijn toestand.

UPD 2 18.00 uur: Een woordvoerder van Porsche verklaarde dat Pappas verwondingen aan zijn rechter schouder en arm heeft opgelopen en vannacht in het ziekenhuis in Sydney blijft. Zijn toestand is onveranderd stabiel. Teamgenoten Jeroen Bleekemolen en Marc Lieb zijn per auto naar Sydney gereden en zijn bij Pappas in het ziekenhuis. "Het belangrijkste is dat Tim naar omstandigheden OK is", liet Jeroen Bleekemolen. "Dit was zeker de zwaarste crash die hij ooit gehad heeft, en het laat maar weer eens zien dat rijden in Bathurst niet zonder risico is. Hopelijk is hij snel weer hersteld en kan hij weer in actie komen."

UPD 3: 19.00 uur: Uit nader onderzoek is gebleken dat Tim Pappas een gebroken arm en een bekkenbreuk aan het ongeval heeft overgehouden, zo meldt Porsche. 

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 01 februari 2019 08:18

  Oei Oei Oei, erg zonde, het blijft een link circuit. Hopelijk valt het mee met Pappas.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 februari 2019 10:46

  Voor zover ik weet gebeurde het in FP1.... Pappas heeft een gebroken arm en heup opgelopen bij de crash :( Wens hem een snel herstel toe!

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 01 februari 2019 12:02

  Het was toch echt FP2. FP1 was van 8.50 tot 9.20 uur, FP2 van 9.25 tot 10.25 uur.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 februari 2019 14:03

  Oh op een ander schema zie ik het ja..... My bad! Ik had een schema waar FP1 als Rookie-test stond

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet