GT

GT: (UPD) Jeroen Bleekemolen start niet in Bathurst na zware crash teamgenoot

190201 Black Swan Porsche

Het lijkt erop dat de Liqui-Moly Bathurst 12-Hour van dit weekeinde voor Jeroen Bleekemolen al over is, zonder dat onze landgenoot ook maar een meter op het Mount Panorama-circuit heeft gereden. In de tweede vrije training van vanmorgen (lokale tijd) crashte Bleekemolens teamgenoot Tim Pappas in de nummer 540-Black Swan-Porsche 911 GT3 R zwaar in 'The Chase'. Pappas verloor de controle over de auto en raakte hard achterwaarts de muur, waarop de auto in het motorcompartiment vlam vatte. Volgens informatie van Porsche is Pappas bij bewustzijn en is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Bathurst voor nader onderzoek.

Tekst: René de Boer (vanuit Bathurst, Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

UPD: De Black Swan-Porsche start definitief niet in de race. Na de zware crash van Pappas is de auto te zwaar beschadigd. Coureur Tim Pappas wordt nog steeds onderzocht in het ziekenhuis, scans moeten meer duidelijkheid geven over zijn toestand.

UPD 2 18.00 uur: Een woordvoerder van Porsche verklaarde dat Pappas verwondingen aan zijn rechter schouder en arm heeft opgelopen en vannacht in het ziekenhuis in Sydney blijft. Zijn toestand is onveranderd stabiel. Teamgenoten Jeroen Bleekemolen en Marc Lieb zijn per auto naar Sydney gereden en zijn bij Pappas in het ziekenhuis. "Het belangrijkste is dat Tim naar omstandigheden OK is", liet Jeroen Bleekemolen. "Dit was zeker de zwaarste crash die hij ooit gehad heeft, en het laat maar weer eens zien dat rijden in Bathurst niet zonder risico is. Hopelijk is hij snel weer hersteld en kan hij weer in actie komen."

UPD 3: 19.00 uur: Uit nader onderzoek is gebleken dat Tim Pappas een gebroken arm en een bekkenbreuk aan het ongeval heeft overgehouden, zo meldt Porsche. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet