Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Daytona

Groeten Daytona opening
Altijd weer prettig om hier te zijn

Afgelopen weekeinde werd er Nederlandse autosportgeschiedenis geschreven met zowel een algehele overwinning door Renger van der Zande als een klassezege door Rik Breukers in de 57e editie van de Rolex 24 at Daytona. Als enige Nederlandse medium ter plekke deed AUTOSPORT.NL vanuit Daytona al uitgebreid verslag van de diverse verrichtingen op de baan, maar zoals altijd was er rondom het evenement ook volop te noteren. In ieder geval genoeg voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Groeten Daytona archief buitenzijde

Na aankomst in Daytona op woensdagavond was de volgende ochtend ons eerste doel het archief van de International Speedway Corporation, waaronder ook het circuit van Daytona valt. Een nondescript gebouw ergens op een industrieterrein achteraf, maar binnen is er heel wat leuks te zien.

Groeten Daytona Herb Branham

Hoofdarchivaris is Herb Branham, die de afgelopen jaren een uitstekende structuur in het archief heeft aangebracht. Tussen de ruim vier miljoen foto's, dia's en kilometers filmmateriaal weet hij heel goed de weg te vinden.

Groeten Daytona archief banden

Alle banden met filmmateriaal gaan binnen afzienbare tijd naar Charlotte, waar de TV-productiemaatschappij van NASCAR is gevestigd, om daar te worden gedigitaliseerd en bewaard voor volgende generaties.

Groeten Daytona archief boeken

Voor uw verslaggever als documentalist het leukst was zeker de ruimte met papier: boeken...

Groeten Daytona archief programmabladen

...programmabladen...

Groeten Daytona archief trophies

...maar ook trofeeën, zoals de originele NASCAR Winston Cup-wisseltrofee.

Groeten Daytona archief kantoor

In het gebouw bevindt zich ook de originele kantoorinventaris van Bill France Sr., oprichter van de NASCAR-organisatie, zoals zich dat decennialang in zijn kantoor op de Speedway bevond.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Rob Petersen 31 januari 2019 08:37

  Leuke achtergrond info René. Fraaie reportage.

  • 0
  • 1
   
  Dirk 31 januari 2019 11:14

  Porsche 928, heerlijk!

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 januari 2019 12:38

  Absoluut geweldig evenement. Maar dat een beetje regen op zondag de boel zo in de war kan schoppen zegt veel over het verouderde drainage systeem van Amerika.

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 31 januari 2019 22:06

  Ze hebben geen drainage-systeem in Daytona. NASCAR rijdt per definitie niet als het regent, en het infield-circuit wordt alleen maar gebruikt voor de 24-uursrace en heel af en toe eens voor een test. Het water loopt de grond in, en die is vrij snel vol. Het gras in het infield leek zondagavond wel een moerasgebied. Nou is "een beetje regen" ook wel een understatement, want het regende van 5.00 uur zondagochtend tot na middernacht onophoudelijk en met flinke hoeveelheden. Maar ik ben het wel eens met de opmerking van diverse rijders dat de International Speedway Corporation als eigenaar van de Daytona International Speedway toch eens over een oplossing voor dit probleem zou moeten nadenken, want het was niet voor het eerst.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 januari 2019 23:43

  @ Dirk,: Welke 928? Ik zie alleen een foto van een opgeleukte (??) 924 / 944

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet