Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Daytona

Groeten Daytona opening
Altijd weer prettig om hier te zijn

Afgelopen weekeinde werd er Nederlandse autosportgeschiedenis geschreven met zowel een algehele overwinning door Renger van der Zande als een klassezege door Rik Breukers in de 57e editie van de Rolex 24 at Daytona. Als enige Nederlandse medium ter plekke deed AUTOSPORT.NL vanuit Daytona al uitgebreid verslag van de diverse verrichtingen op de baan, maar zoals altijd was er rondom het evenement ook volop te noteren. In ieder geval genoeg voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Groeten Daytona archief buitenzijde

Na aankomst in Daytona op woensdagavond was de volgende ochtend ons eerste doel het archief van de International Speedway Corporation, waaronder ook het circuit van Daytona valt. Een nondescript gebouw ergens op een industrieterrein achteraf, maar binnen is er heel wat leuks te zien.

Groeten Daytona Herb Branham

Hoofdarchivaris is Herb Branham, die de afgelopen jaren een uitstekende structuur in het archief heeft aangebracht. Tussen de ruim vier miljoen foto's, dia's en kilometers filmmateriaal weet hij heel goed de weg te vinden.

Groeten Daytona archief banden

Alle banden met filmmateriaal gaan binnen afzienbare tijd naar Charlotte, waar de TV-productiemaatschappij van NASCAR is gevestigd, om daar te worden gedigitaliseerd en bewaard voor volgende generaties.

Groeten Daytona archief boeken

Voor uw verslaggever als documentalist het leukst was zeker de ruimte met papier: boeken...

Groeten Daytona archief programmabladen

...programmabladen...

Groeten Daytona archief trophies

...maar ook trofeeën, zoals de originele NASCAR Winston Cup-wisseltrofee.

Groeten Daytona archief kantoor

In het gebouw bevindt zich ook de originele kantoorinventaris van Bill France Sr., oprichter van de NASCAR-organisatie, zoals zich dat decennialang in zijn kantoor op de Speedway bevond.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet