24H Series

24H Series: Hankook 24H Dubai 2019 van start

190111 Dubai Start

Om 15.00 uur vandaag gingen de Hankook 24H DUBAI 2019 officieel van start op het Dubai Autodrome, toen Zijne Hoogheid Sjeik Juma Bin Maktoum Al Maktoum en Zijne Excellentie Mohammed Khalfan Alrumaithi, voorzitter van de General Authority of Sport, de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten zwaaiden en daarmee het veld van 74 auto's op weg stuurden. De 14e editie van de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar is de seizoensstart van het Championship of the Continents in de 24H GT SERIES en de 24H TCE SERIES, beide powered by Hankook.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Onder een grotendeels blauwe hemel en bij stralende zonneschijn was er in de vroege namiddag een flinke menige verzameld op de startgrid om getuige te zijn van de activiteiten voorafgaand aan de race. Na twee formatieronden op het 5,390 kilometer lange circuit werd het indrukwekkende veld van GT's, toerwagens en 24H Specials met een geschat gezamenlijk motorvermogen van rond de 65.000 pk losgelaten voor 24 uren racen.

Zoals gebruikelijk was er bepaald geen gebrek aan actie in de eerste uren van de wedstrijd, waarin er in totaal vier code-60-neutralisaties waren. Overal in het veld waren er spannende gevechten voor posities in de beste traditie van het lange-afstandsracen. Voor de fans is er ook naast het circuit volop vermaak met diverse activiteiten in de paddock en een pop-up-lounge met een grote variëteit aan cateringfaciliteiten achter de hoofdtribune van het Dubai Autodrome.

Na vier uur in de race leidt de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#88, Dimitri Parhofer / Christopher Haase / Frédéric Vervisch / Rik Breukers) zowel in het algemeen klassement als in de GT-divisie met twee ronden voorsprong op de Bohemia Racing with Scuderia Praha-Ferrari (#11, Jiri Pisarik / Josef Kral / Matteo Malucelli), de BWT Mücke Motorsport-Audi (#9, Markus Winkelhock / Mike David Ortmann / Andreas Weisshaupt / Stefan Mücke / Ricardo Feller), de MS7 by WRT-Audi (#7, Mohammed Saud Fahad Al Saud / Michael Vergers / Christopher Mies / Dries Vanthoor) en de V8 Racing-Corvette (#18, Max Braams / Wolf Nathan / Duncan Huisman / Rick Abresch / Finlay Hutchinson). De Herberth Motorsport-Porsche (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) voert op de zesde plaats algemeen de A6-Am-klasse aan, gevolgd door de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis), waarmee er in totaal vijf verschillende merken bij de eerste zeven in het algemeen klassement rijden. Voor het merendeel van de eerste vier uur maakte ook de vanaf de pole-position gestarte GRT Grasser Racing Team-Lamborghini (#63, Mirko Bortolotti / Christian Engelhart / Rolf Ineichen / Mark Ineichen) deel uit van de kopgroep, maar verloor aan het eind van het vierde uur tijd vanwege schade aan de rechter achterwielophanging.

In de TCE-divisie ging de hoop van de pole-sitter op een goede klassering in hoop op toen de CWS Engineering-Ginetta G55 (#378, Colin White / Steven Wells / Olivier Baron / Angus Fender) verwikkeld raakte in een botsing met de MP Motorsport-Mercedes-AMG GT3 (#19, Daniël de Jong / Bert de Heus / Henk de Jong / Jaap van Lagen). Als snelste auto in de TCR-klasse tijdens de kwalificatie voert de AC Motorsport-Audi RS 3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Vincent Radermecker / Tom Boonen / Gilles Magnus) na vier uur de TCE-divisie aan, op korte afstand gevolgd door de LMS Racing by Bas Koeten Racing-Audi RS 3 LMS (#129, Antti Buri / Olli Kangas / Kari-Pekka Laaksonen) en de KCMG-Honda Civic (Paul Ip / Hon Wah Kenneth Ma / Henry Lee Jr. / Cheuk Wai Yan / Jim Ka To).

Een livestream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet