Groeten uit ...

Sportscars: Groeten vanaf de 'Roar before the 24' in Daytona

190107 Groeten 911 RSRs

Winterpauze? Niks winterpauze! Goed, op de tweede dag van het nieuwe kalenderjaar alweer in een vliegtuig zitten voor een transatlantische vlucht is misschien niet voor iedereen het ideale beeld van een rustige Kerstvakantie, maar er zijn slechtere bestemmingen dan Florida als het bij ons nat en kil is. En Daytona, het zelfbenoemde 'World Center of Racing', is natuurlijk altijd de moeite waard. AUTOSPORT.NL was ter plekke voor het begin van de 'Roar before the 24', de driedaagse test ter voorbereiding op de jaarlijkse 24-uursrace als start van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, eind deze maand. Over de sportieve verrichtingen, inclusief de prestaties van de Nederlanders, in de WeatherTech-serie en de Michelin Pilot Challenge berichtten we gisteren al. Maar er waren ook nog genoeg andere zaken voor onze eerste 'Groeten uit' van het nieuwe jaar.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

190701 Groeten Credential office

De 'Roar' is voor de meeste mensen, zeker degenen die in december niet voor de bandentests in Daytona waren, het eerste evenement van het nieuwe seizoen. Dat betekent dat er ook nieuwe jaarkaarten opgehaald moeten worden, en dat gebeurt in Daytona in een stenen gebouwtje ergens achteraf op een industrieterrein, een kilometer van het circuit af. Lange wachtrijen buiten, want iedereen moest eerst hier langs alvorens het circuit op te kunnen.

190107 Groeten Credential office binnen
 
Zelfs eenmaal binnen duurde het nog lang, want dit was voor uw redacteur ongeveer twee uur lang het uitzicht. Uw verslaggever had alle papieren al online ingevuld en had de bevestiging dat de jaarkaart kon worden afgehaald, maar anderen moesten al het papierwerk ter plekke nog doen. En omdat iedereen langs dezelfde rij loketten moet, heb je soms ook mensen voor je die 30 kaarten voor een heel team komen afhalen. Dat kan dan zomaar een kwartier duren...

190107 Groeten Hardcard

Maar goed, het geduld werd beloond en zo beschikt AUTOSPORT.NL ook dit jaar weer als enige Nederlandse medium over een IMSA-hardcard, waarvan we hopelijk weer goed gebruik kunnen maken!

190107 Groeten Joest Trailer

Op het circuit werd de 'garage', zoals de paddock in Amerika wordt aangeduid, ook pas op donderdagochtend om 10.00 uur geopend, en ruim een uur later stonden vele trucks met trailer nog in een lange rij om een voor een naar binnen gelaten te worden. Hier een van de combinaties van het Mazda Team Joest.

190107 Groeten Penske trailer

En een van de twee fraai glanzende transporttrailers van het Acura Team Penske.

190107 Groeten unloading Riley

Normaal gesproken is het uitladen van de auto's niets bijzonders, maar het Riley-Mercedes-team had er een speciale aankondiging voor uitgestuurd, omdat het de eerste keer was dat het kleurenschema voor het nieuww seizoen getoond werd.

190107 Groeten unloading Riley 2

En daar is 'ie dan! Jammer dat die goudkleurige BBS-replicawielen niet op het circuit gebruikt mogen worden, want ze pasten wel heel mooi bij het Wynn's-kleurneschema zoals dat destijds ook op de Porsche 962 te zien was!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet