Formula E

Formule E: Porsche begint in maart met testen

181209 Porsche Formule E
Porsche toonde gisteravond in Weissach voor het eerst een Formule E-auto

Tijdens de jaarlijkse 'Night of Champions' van Porsche in Weissach toonde het merk voor het eerst een Formule E-showcar met het bekende woordlogo van de Duitse sportwagenfabrikant. Naast een 917 in Gulf-kleuren en de 919 Hybrid Evo, waarmee dit jaar recordrondes werden gereden op Spa-Francorchamps en de Nürburgring-Nordschleife was de witte formulewagen de derde 'eye-catcher' voor de ingang van het 'Casino', het grote personeelsrestaurant op het complex in Weissach, waar de festiviteiten ter gelegenheid van het eind van het seizoen plaatsvinden. In navolging van Audi, dat vorig jaar als eerste Duitse fabrikant in de Formule E kwam, en BMW, dat vanaf het volgende week startende seizoen 2018-2019 met een eigen fabrieksteam deelneemt, zet Porsche, tegelijk met stadsgenoot Mercedes, bij de aanvang van het seizoen 2019-2020 de stap naar de elektrische formulewagenklasse. Tijdens de 'Night of Champions' werden ook wat meer details bekend.

Tekst: René de Boer (vanuit Weissach, Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions


Na het plotselinge vertrek van Andreas Seidl, die bij Porsche de beoogde nieuwe sportdirecteur was, heeft Fritz Enzinger naast zijn taak als verantwoordelijke voor de autosport van het volledige Volkswagen-concern ook de leiding van het Porsche Formule E-project op zich genomen. "De aandrijflijn loopt sinds oktober op de testbank, in januari krijgen we de eerste auto, vanaf maart gaan we testen", verklaarde Enzinger over de voortgang van de voorbereidingen.

Voor wat betreft de rijders is er naar verluidt tenminste over één coureur al een beslissing genomen, maar een concrete aankondiging werd nog niet gedaan. De mogelijkheid bestaat dat deze bekendmaking nog voor de kerstdagen volgt, maar ook dat staat nog niet vast. De meest voor de hand liggende optie is uiteraard de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley, die in 2017 met Porsche Le Mans won en nog bij het merk onder contract staat. Hartley is weer beschikbaar nadat zijn Formule 1-avontuur met Toro Rosso na één seizoen niet meer wordt voortgezet. Ook Neel Jani is een serieuze optie, want naast de paar FIA WEC-races met Rebellion heeft de Zwitser nu het 919 Evo-project is afgesloten ook geen verdere activiteiten meer.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet