Formule 2

Formule 2: De Vries naar ART voor derde F2-seizoen, Schumacher naast Gelael bij Prema

 54I4580

Vlak voor aanvang van de naseizoenstest in Abu Dhabi zijn de eerste Formule 2-contracten voor 2019 getekend. Nyck de Vries vervolgt volgend seizoen zijn F2-carrière bij ART en krijgt GP3-runner-up Nikita Mazepin als teamgenoot, terwijl Prema bekendmaakte dat F3-kampioen Mick Schumacher de plaats van De Vries bij Prema inneemt. Sean Gelael blijft aan bij het Italiaanse team.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship

De overstap van De Vries naar het kampioensteam van dit jaar is logisch, nu de nummers 1, 2 en 3 van het kampioenschap van 2018 allemaal naar de Fomule 1 promoveren. De Vries werd vierde in de eindstand en keert nu terug naar het team waarvoor hij eerder in de GP3 uitkwam. De Vries doet het F2-seizoen naast zijn lopende verplichtingen met Racing Team Nederland in het WEC.

"Ik ben blij dat ART me de kans heeft gegeven om mijn F2-carrière te vervolgen", zei De Vries in Abu Dhabi, waar hij gisteren met GP3-coureur Leonardo Pulcini de grote moskee bezocht. "Het voelt als thuiskomen, vanwege de band die we in het verleden hebben opgebouwd. Bovendien ben ik nog niet klaar in de Formule 2. Nu heb ik de kans om het volgend jaar af te maken en samen met ART kampioen te worden."

 L5R8587

De Vries krijgt Nikita Mazepin als teamgenoot. De Rus reed dit jaar al voor het GP3-team van ART en werd achter teamgenoot Anthoine Hubert tweede in het kampioenschap. Hubert krijgt tijdens de F2-test in Abu Dhabi een kans van het Nederlandse MP Motorsport.

Ook bij Prema zijn de auto's al bezet voorafgaand aan de driedaagse test op het circuit van Yas Marina. Sean Gelael blijft aan bij de Italianen en krijgt Mick Schumacher als nieuwe teamgenoot. De promotie van de kersverse F3-kampioen naar Prema is logisch: hij kwam ook dit jaar al voor het team uit.

18TestAbuDhabi0890JC

Bij Carlin, waar Lando Norris naar McLaren vertrekt, zien we intussen de verrassende terugkeer van Nobuharu Matsushita vanuit Japan. Norris' teamgenoot van dit jaar, Sergio Sette Camara, is vergevorderd met DAMS en zal de test ook met het Franse team doen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet