NASCAR

NASCAR: Christopher Bell wint Xfinity Phoenix. Round of 4 bekend

Met een overwinning op Phoenix ofwel ISM Raceway behaalde Christopher Bell zijn paspoort naar de Round of 4 op Homestead a.s. weekend voor de NASCAR Xfinity-titel. Voor Bell betekende het zijn zevende Xfinity-overwinning dit seizoen.


2018 Winnaar Bell
Record aantal rookie overwinningen voor Christopher Bell in de Xfinity series dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Toyota Racing USA

Christopher Bell wint Xfinity Phoenix. Round of 4 bekend
Nadat Bell's Toyota niet door de keuring heenkwam moest de JGR-coureur achteraan starten. In de 108e van de 200 ronden tellende wedstrijd nam hij voor de eerste maal de leiding. In totaal reed Bell op ISM Raceway ruim 94 ronden aan de leiding. Naast Bell wisten Daniel Hemric en Tyler Reddick zich eveneens van een plek in de finale te verzekeren. Alleen Cole Coster was dit weekend al automatisch van een plek verzekerd.

Achter Bell eindigde Daniel Hemric op 1.887secs. achterstand. Bell kon zich alleen maar via een overwinning voor een plek in de finale verzekeren en slaagde daar uitstekend in. Christopher Bell: " Na Kansas en Texas nam ik genoegen met het feit dat ik de finale niet zou halen.Met de mentaliteit van laten we maar plezier hebben zijn we hier naar toe gekomen. Ik ging ook niet echt snel naar voren. Toen ik in de Top 15 reed bleef ik eigenlijk een beetje hangen. Maar ik wist dat deze auto na de trainingen ontzettend goed was. Mijn pitcrew verrichtte uitstekend werk. We gaan naar Homestead en daar ben ik mijn team erg dankbaar voor. Een coureur is net zo goed als zijn auto is. Een genoegen om in te rijden."Met zeven seizoensoverwinningen vestigde Bell een nieuw rookie record. Achter Bell en Hemric volgden Matt Tifft, Austrin Cindric en Ryan Preece.

Start Xfinity Start van de voorlaatste Xfinity-wedstrijd dit seizoen.

Direct na de start moest er vanwege een crash Akinori Ogata direct geneutraliseerd worden. Justin Allgaier schreef overigens beide wedstrijdsegmenten op zijn naam.Bell domineerde in het laatste wedstrijdsegment. Hij nam in de 108e ronde de leiding en stond die eigenlijk niet meer af. Met nog 70 ronden te gaan beschikte Bell over een voorsprong van ruim 2.7 secs. op Daniel Hemric en Justin Allgaier. In de 137e ronde moest er vanwege een crash van Tyler Hill geneutraliseerd worden. Daarna moest er in de 145e ronde nogmaals vanwege een crash van Ty Majeski en Shane Lee geneutraliseerd worden. In de 155e ronde zorgde de olielekkende Chevrolet van Tommy Joe Martins voor de volgende neutralisatie.

Regulier kampioen Justin Allgaier begon in de 181e ronde langzaam zijn remmmen te verliezen en viel met een brandje in zijn rechter voorwiel naar de start van het veld terug. Daarmee werd hij voor de Round of 4 volgende week in Homestead definitief geëlimineerd.


Christopher Bell Ryan Truex Jr
Christopher Bell op weg naar zijn zevende seizoensoverwinning.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
3.Matt Tifft Chevrolet 200 ronden
4. Austin Cindric Ford 200 ronden
5. Ryan Preece Toyota 200 ronden
6. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
7. Brandon Jones Toyota 200 ronden
8. Cole Custer Ford 200 ronden
9. John Hunter Nemecheck Chevrolet 200 ronden
10. Spencer Gallagher Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet