Clio Cup

Renault Clio Central Europe: Hilgenhovel rookie kampioen. Kampioen Sebastiaan Bleekemolen valt uit

Paulricard.2


De heren en dame van het Renault Clio Central Europe Kampioenschap reden vanmorgen, samen met een aantal rijders uit het Engelse Clio Kampioenschap, de laatste race van het seizoen. Omdat zowel het overall als het gentlemen kampioenschap gisteren al beslist waren, moest in deze tweede wedstrijd van dit weekend, alleen de beslissing in het Rookie kampioenschap nog vallen. De race werd gewonnen door de Engelse rijder Jack Young, voor zijn landgenoot Max Coates op de tweede plaats. Derde werd de Duitser Kevin Hilgenhovel, die daarmee niet alleen als winnaar van het Central Europe klassement naar het podium mocht, maar tevens het Rookie kampioenschap op zijn naam schreef.

Tekst: Niels van der Peet
Foto's: PR


Paulricard.1De eerste startrij was nog voor twee rijders uit het Central Europe Kampioenschap, te weten Kevin Hilgenhovel en Albert Legutko, maar al bij het ingaan van de tweede ronde waren het de Engelse rijders Young en Coates die aan kop lagen. Sebastiaan Bleekemolen, gestart als vijfde, was niet helemaal ongeschonden uit de openingsronde gekomen en reed met schade aan zijn rechtervoorkant op de zesde positie. Lucas Groeneveld kende in de openingsronde nog een spannend momentje door vlak voor zijn achtervolgers te spinnen, maar werd wonder boven wonder door iedereen nipt ontweken waarmee veel schade voorkomen werd.

  Paulricard.4

De twee Engelse rijders reden samen weg bij de rest van het veld en wisten een gaatje te slaan met Hilgenhovel en Legutko. Daar weer achter reed Karol Urbaniak eenzaam en alleen zijn rondjes. Sebastiaan Bleekemolen had zijn Clio inmiddels naast de baan gezet met koelingsproblemen, wat ongetwijfeld werd veroorzaakt door de opgelopen schade in de openingsronde.

In het verdere verloop van de race was er aan de kop van het veld van enige spanning weinig sprake. Young sloeg een gaatje met Coates, die op zijn beurt weer een ruime voorsprong had opgebouwd ten opzichte van Hilgenhovel. Albert Legutko probeerde v.a. P.4 nog in gevecht te gaan met Hilgenhovel, maar daarvoor bleef de afstand tussen beide net iets te groot.

  Paulricard.3

Daar weer iets achter des te meer spanning en sensatie. Het waren Sandro Soubek en Andreas Stucki die samen in een fel maar evenzo fraai gevecht waren om de zesde plek, waarbij er geregeld en alles behalve contactloos, van positie werd gewisseld. Het was pure reclame voor het cupracen en een genot om naar te kijken, waarbij Soubek uiteindelijk aan het langste eind trok en als zesde over de finish kwam.

Een vergelijkbaar gevecht, en net zo fraai om naar te kijken had Melvin de Groot samen met de Duitser Fabio Citignola om de negende positie, wat uiteindelijk werd beslist in het voordeel van onze Oosterbuur. Michael Bleekemolen kwam van de 29 gestarte Clio's keurig als 13e over de finish en de rijders van Certainty Racing werden als 20e (Dillon Koster) en 23e (Lucas Groeneveld) geklasseerd.

Uitslag race 2 (eerste 10 incl. rijders GBR)
1. Jack Young GBR
2. Max Coates GBR
3. Kevin Hilgenhovel DEU (Kampioen Rookie's)
4. Albert Legutko POL
5. Brett Lidsy GBR
6. Sandro Soubek AUT
7. Andreas Stucki CHE
8. Karol Urbaniak POL
9. Fabio Citignola DEU
10. Melvin de Groot NLD

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet