GT

GT Open: Mikkel Mac is de kampioen, laatste overwinning voor Agostini-Breukers in Barcelona

open-winnende ferrari


Mikkel Mac is International GT Open kampioen van 2018. Een tweede plaats in de laatste wedstrijd, behaald met zijn teamgenoot Alessandro Pier Guidi, was genoeg voor om de titel te grijpen. De Deen van het Luzich Racing Ferrari team versloeg daarmee de Teo Martin BMW van Fran Rueda en Andrés Saravia, die weliswaar van polepositie mocht vertrekken, maar uiteindelijk als vierde eindigde.


open-breukers

De welverdiende laatste winst van het seizoen ging naar het jonge duo Riccardo Agostini en Rik Breukers, die hun Imperiale Racing Lamborghini naar de tweede zege van het seizoen reden en daarmee mede het team het kampioenschap bezorgde.


Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: GT Open


open-mulJeroen Mul reed in de eerste wedstrijd, samen met teamgenoot Giovanni Venturini, naar een tweede plaats achter de winnaars Rizzoli en Fioravanti, ook al met een Lamborghini. In de tweede race kwam Mul in botsing met de RS Ferrari van Montermini en werd daarvoor bestraft met een drive through. Uiteindelijk werd de Nederlander als 17de geklasseerd. Ook Indy Dontje kwam in Barcelona aan de start met de HTP Motorsport Mercedes AMG GT3, maar kon met respectievelijk een 18de en 14de geen potten breken.

  open-kampioenen-pro-am

In Pro-Am behaalden Valentin Pierburg en Tom Onslow-Cole in de laatste fase van de beslissende race de titel nadat het duo doorschoof naar de tweede plaats in hun klasse. De tweede wedstrijd werd weliswaar gewonnen door de Drivex Mercedes van Chrisitan Hahn en Lucas Auer, maar vanwege hun één malige deelname kregen zij geen punten voor het kampioenschap. De SPS Mercedes van Pierburg en Onslow-Cole finishden met een gelijk aantal punten als Miguel Ramos-Fabrizio Crestani (Daiko Lazarus Lambo) maar pakten toch de titel door hun vijf zeges dit seizoen.

In Am pakte Stefano Costantini (Target Lambo) de dubbel voor de al eerder gekroonde kampioenen Andrzej Lewandowski en Giulio Borlenghi (VSR Lambo).

UITSLAG Race 1

  open-podium-breukers

UITSLAG Race 2


open-mac-kampioen


Eindstand

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet