VLN

VLN: Groeten van de 43e Münsterlandpokal Nürburgring

Afgelopen weekend vond op de Nürburgring Nordschleife de slotwedstrijd van het populaire VLN kampioenschap plaats. Bij uw redacteur bestond niet echt de intentie om een "Groeten Uit" te maken, maar de beslissing in de titelstrijd en de komst van Akio Toyoda, de kleinzoon Sakichi Toyoda(de oprichter van het Japanse merk) deden hem van gedachten veranderen.

2018 Catsburg

Ondanks een vierde plek was het voor Nick Catsburg kennelijk weer helemaal top om op de Nordschleife te racen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

De VLN wordt nog steeds beschouwd als een "hobby-kampioenschap" maar wanneer fabrikanten hun nieuwe GT3 wapens voor 2019 komen uitproberen is daar weinig sprake meer van. Anderzijds vlogen in de titelstrijd de protesten over en weer tussen de titelkandidaten van Manheller Racing en Pixum Team Adrealin Motorsport. Een vormfout kostte Manheller Racing de kop. Niet de inschrijver maar de rijder onderschreef het protest. En daarmee was de titelstrijd eigenlijk bij voorbaat beslist. Omdat de V4 klasse de meeste inschrijvers telde ging de titel dit jaar naar de BMW 325i E90 van Christopher Rink, Danny Brink en Phillipp Leisen. De vreugdetaferelen bij Pixum Team Adrealin Motorsport in Parc Fermé werden een beetje ondergesneeuwd door vreugde-uitingen van de overall winnaars in de Falken Porsche 911 GT 3 en de HTP/Black Falcon Mercedes Teams. Het slot van een schitterend seizoen dat eindigde met hoge verwachtingen voor 2019. We blikken nog even op de vooral leuke gebeurtenissen terug.

2018 Mist
Zomaar een zaterdagochtend in oktober. Mistige taferelen in het Fahrerlager....


2018 Mist 1
Zou er eigenlijk nog geracet gaan worden? Gelukkig klaarde het weer snel op.

2018 Frikadelli

Onverwachte Porsche primeur?

2018 Uitvaller
Nee het Eifel Cult Team van Frikadelli was tijdens de kwalificatie op het enigszins vochtige wegdek het eerste slachtoffer. Alex Müller ging er niet zo hard vanaf, maar door de nodige schade kon de Porsche niet meer gerepareerd worden. Voor het eerst sinds jaren moest Frikadelli bij de finale verstek laten gaan.

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Caseykvt 24 oktober 2018 19:23

    Laatst maar eens opgezocht hoe je kampioen wordt in de VLN. Zo'n 3 serie tussen al dat GT3 geweld, haha! Hoe groter je klasse, hoe groter de kans is dat je kampioen wordt!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet