NASCAR

NASCAR: John Hunter Nemecheck behaalt eerste Xfinity overwinning in Kansas

John Hunter Nemecheck behaalde op de Kansas Speedway zijn allereerste Xfinity-overwinning. Vijftien jaar geleden stond de tweede generatie rijder als kind naast zijn zegevierende vader in Winner's Circle. Die won toen ook beide NASCAR wedstrijden. Nu deed Nemecheck het zelf. Daniel Hemric eindigde als tweede.

Daniel Hemric Tyler Reddick
Daniel Henric en Tyler Reddick nemen het voortouw. Daarna ging het mis.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

John Hunter Nemecheck behaalt eerste Xfinity-overwinning in Kansas
Ondanks een paar foutjes in de slotfase wist Nemecheck Jr. afstand te nemen van titelkandidaat Daniel Hemric. De rest van de Play Off kandidaten was al direct bij een crash in de eerste ronde betrokken.

Direct na het vallen van de vlag van de tweede Playoff wedstrijd ging het al mis toen de auto's van Justin Allgaier en Christopher Bell elkaar toucheerden en in hun val ook nog Austin Cindric en Cole Custer meenamen. Custer kreeg daarna problemen met de stuurinrichting en moest de nodige pitstops maken. Met 18 ronden achterstand speelde hij geen rol van betekenis meer. Allgaier nam de verantwoording voor de crash: "Het was gewoon mijn fout" Het spijt mij voor de anderen. Hopelijk kunnen we het in Texas goed maken."

Daniel Hemric nam met zijn Chevrolet direct de leiding terwijl er achter hem de nodige chaos uitbrak. Hemric schreef overigens het eerste wedstrijdsegment op zijn naam en reed vrijwel 128 ronden aan de leiding. Met nog amper 30 ronden te gaan moest Hemric zijn leidende posities aan Nemecheck afstaan. Die reed zeker geen vlekkeloze wedstrijd.


Sadler Shane Lee
Veteraan Elliott Sadler bezig aan zijn laatste seizoen met de No 1.

Ten eerste reed hij bij een late stop zijn pitbox voorbij en ook waren de wielmoren nog eens niet goed vastgezet. Vervolgens ging de vreugdeceremonie ook niet geheel volgens plan. Op het moment dat Nemecheck uitstapte begon de auto ineens te rollen. Gelukkig gebeurde er verder niets.

Veteraan Elliott Sadler hield met een derde plek zijn playoff kansen open en staat achter Daniel Hemric als tweede genoteerd. Bij een technische nacontrole bleek de auto van Hemric overigens niet conform te zijn. De linker voorkant stond te laag en dit gaat zeker een verlies van 10 punten opleveren.

Elliott Sadler(die na dit seizoen overigens stopt): "Dit was een vrij wilde wedstrijd. En dit hebben we de laatste jaren meermaals op Kansas gezien. Alles ging vrij snel. Wij hebben ons gewoon aangepast. Het was een goed weekend voor ons team."

John Hunter Nemecheck: "Op Kansas betekent dit enorm veel. Ik vergeet nooit hoe dat mijn vader hier beide races wist te winnen. Erg bijzonder dit. De eerste overwinning is altijd het moeilijkst. Hopelijk kunnen we op deze voet doorgaan."

John Hunter Nemecheck
Eerste overwinning voor John Hunter Nemecheck.

Uitslag
1. John Hunter Nemecheck Chevrolet 200 ronden
2. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
4. Shane Lee Chevrolet 200 ronden
5. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
6. Matt Tifft Chevrolet 200 ronden
7. Ryan Reed Ford 200 ronden
8. Ty Majeski Ford 200 ronden
9. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
10. Jeremy Clements Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet