VLN

VLN: Nordschleife Premiere voor Toyota Supra A90

Gazoo Racing komt altijd met speciale auto's naar de VLN/24U Nürburging. Jarenlang was de Lexus LFA het gezicht van deze wedstrijden. Voor de laatste VLN wedstrijd heeft Gazoo Racing verrassend de Toyota A90 in de SP8T klasse ingeschreven.


2019 Supra 2019 2
De gloedniewe Toyota Supra A90 maakte vanmiddag zjn VLN debuut.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Nordschleife Premiere voor Toyota Supra A90
Na 18 jaar keert de Toyota Supra terug op de Nordschleife. Onder toezicht van Mr.Toyoda himself maakte de A90 vrijdagmiddag zijn eerste kilometers in handen van Hisashi Yakubi en Herbert Daenens.

2019 Supra 2019 3 De Z4 lijnen zijn duidelijk herkenbaar.

De Supra A90 is overigens in samenwerking met BMW op basis van de Z4 ontwikkeld en die lijnen zijn ook duidelijk herkenbaar. De standaard A90 is uitgerust met een 3L motor, waarvan nog niet bekend is hoeveel pk's die werkelijk levert.Van de BMW Z4 is bekend dat die ongeveer 340 pk levert. Overigens beschikt de Supra A90 over een automatische versnellingsbak met acht versnellingen. De eerste foto's willen wij de lezers van www. autosport.nl echter niet onthouden. De A90 komt pas in 2019 op de markt.

Mr Toyoda
Mr. Toyoda himself.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet