TCR Series

WTCR: Bennani en Shedden behalen eerste WTCR-overwinningen in Wuhan

181008 WTCR R2 Bennani
Winst voor Bennani in race twee

Na de première van Jean-Karl Vernay gisteren waren er vandaag op het stratencircuit van Wuhan in China nog twee rijders die hun eerste overwinningen in het FIA WTCR behaalden. Mehdi Bennani schreef met de Volkswagen Golf GTI TCR van Sébastien Loeb Racing de eerste race van de slotdag op zijn naam, voor de sterk acterende Aurélien Comte met de DG Sport-Peugeot 308 en Nathanaël Berthon in de Comtoyou-Audi. In de derde race was het de Schot Gordon Shedden in de flink gehavende WTR-Audi, die zijn lang verwachte eerste zege in de klasse behaalde. Fred Vervisch en Dénis Dupont maakten er met de beide Comtoyou-Audi's een volledig Audi-podium van. Tom Coronel haalde in beide wedstrijden de eindstreep niet.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Bij de start van de tweede race van het weekeinde nam Mehdi Bennani vanaf pole de leiding, terwijl Ma Qing Hua, die met zijn Boutsen-Ginion-Honda vanaf de eerste rij startte, de tweede plek verloor aan Aurélien Comte in de DT Sport-Peugeot. Ma ging vervolgens wijd in de derde bocht, waarop hij ver terugviel. Voor Gordon Shedden, na een sterke kwalificatie op pole voor de slotrace, was de wedstrijd al over na een aanrijding in de derde bocht. Hij raakte de muur, maar kon nog wel de pits bereiken. Daarmee veroverde Pepe Oriola met de Cupra de derde plaats, passeerde vervolgens Comte in de strijd om plek twee, maar de Fransman heroverde zijn positie in de tweede ronde.

In de vierde ronde verloor John Filippi de controle over zijn Campos-Cupra en tikte daarmee ook Thed Björk uit de wedstrijd. Ma raakte in de negende ronde Rob Huff, die zo zijn top-tien-positie verloor. Vooraan verloor Bennani meer en meer snelheid en moest vervolgens toezien hoe de fors aandringende Comte in de 14e ronde de leiding veroverde, maar twee bochten later alweer kwijt was, nadat hij zich had verremd voor de hairpin. Zo bleef de volgorde vervolgens tot aan het einde: Bennani won voor Comte en Berthon, die eerder de derde plaats gepakt had door een geslaagde inhaalactie op Oriola. De Spanjaard werd vierde voor Vernay, de racewinnaar van gisteren. Ook Tom Coronel behoorde tot de vele uitvallers: voor hem was de race in de achtste ronde over.

181007 WTCR Wuhan uitslag race 2

181008 WTCR R3 Shedden
In race drie reed Gordon Shedden van pole naar winst

In race drie startte Shedden vanaf de pole-position na snel reparatiewerk van het Belgische team WTR, dat de in de tweede race opgelopen schade aan de stuurinrichting van de Audi vlot wist te herstellen. Shedden nam bij de start de leiding, maar werd in de eerste bocht flink geraakt door Audi-merkgenoot Dénis Dupont. Guerrieri koos voor de route binnendoor en schoof door naar de tweede plaats voor Dupont en Vervisch. Comte kwam in botsing met Vernay, waarop de Peugeot in de vangrails belandde en door diverse achteropkomende rijders geraakt werd. De kettingbotsing zorgde voor een safety-car-interventie van zeven ronden, tijdens welke Guerrieri van de wedstrijdleiding de aanwijzing kreeg om Dupont en Vervisch weer voor te laten, omdat de Argentijn de bocht had afgesneden. Vernay kreeg een drive-through voor de botsing met Comte.

In de tiende ronde raakte Dénis Dupont de controle over zijn Audi kwijt, raakte de bandenstapel en schoof die vervolgens tegen de Audi van Shedden, de leider in de wedstrijd. De Schot kon wonderwel zijn race vervolgen, terwijl Dupont achter teamgenoot Vervisch terugviel. Omdat de bandenstapel midden op de baan terechtgekomen was, kwam opnieuw de safety-car in actie. Bij de laatste herstart bleef de volgorde vooraan onveranderd, met Shedden voor Vervisch en Dupont. Guerrieri eindigde als vierde, voor Berthon, die de vijfde plaats had veroverd van Pepe Oriola. Tom Coronel sloot wederom een dramatisch weekeinde in stijl af: hij parkeerde zijn Honda met technische problemen in de pits.

181007 WTCR Wuhan uitslag race 3

Tom Coronel gaf zijn reactie op het weekeinde: "Het rijden ging eigenlijk helemaal niet. Ik vergaloppeerde mezelf in de vrije training, maar dat was allemaal optische schade: splitter, bumper, verder niks motorisch of koelers of dat soort dingen. Hetzelfde had ik met Giovanardi, die raakte ik van achter, uiteindelijk ook alleen maar cosmetische schade, niks mechanisch, geen wielophanging of zo. In de races vandaag was het dramatisch, want ik had twee keer een elektrisch probleem: de eerste keer was het de bobine, de tweede keer was het de bobine of waren het de bougies, dat wetenwe nog niet helemaal precies. Timo Scheider had dezelfde problemen, zwaar balen. Niet gefinisht, nul punten. Het moet nou wel eens een keer ophouden, ik moet nu ook eens een keer een beetje geluk hebben!"

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 07 oktober 2018 22:10

  Lekker weekend weer voor coronel vrijdag gecrasht , zaterdag gecrasht op plaats 22 , en zondag uitgevallen .

  • 0
  • 0
   
  Dirk 08 oktober 2018 08:50

  BOP mogen ze ook nog wel even over denken bij de organisatie, Hyundai zit óf dominant vooraan óf ergens achterin. Verder natuurlijk heerlijke strijd met Shedden als terechte winnaar (wat een wagenbeheersing!)

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 oktober 2018 13:10

  Coronel moet weer het onderspit delven ten opzichte van zijn teamgenoot. Eerst Lessennes die hem te snel af is, nu Ma. Is het laatste seizoen ben ik bang voor hem.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet