NASCAR

NASCAR: Christopher Bell op weg naar Xfinity titel in Dover

Voor insiders is het duidelijk. Christopher Bell is op weg naar zijn tweede NASCAR titel en het Xfinity kampioenschap. Eerder won hij de NASCAR Truckseries en in Dover behaalde hij zijn zesde seizoenszege. Daarmee passeerde hij Greg Biffle(2001), Kyle Busch(2004) en Carl Edwards(2005) die allen in hun rookie seizoen vijf overwinningen behaalden.

Christopher Bell 1
Christopher Bell staat op het punt om door te breken naar het grote werk.

Tekst Willem J. Staat
Foto'NASCAR

Christopher Bell op weg naar Xfinity titel in Dover
In de 200 ronden tellende wedstrijd in Dover reed Bell er ruim 110 aan de leiding en pakte zijn zesde seizoensoverwinning. Ook won hij het eerste wedstrijdsegment. Het geheel ging Bell vrij gemakkelijk af eigenlijk.

Christopher Bell: "Dit is wel een mooi carrière jaar. Alle lof aan het team van Joe Gibbs want telkens als we naar de circuits gaan beschikken we over supersnelle auto's. Overigens was Bell in Dover de enige rijder die in plek in de semi finale van de play offs verdiende. De 23-jarige Bell scoorde tevens een hattrick sinds Dale Jr. in 1999. Kyle Busch slaagde hier tussen 2006 en 2018 in, maar reed eigenlijk al fulltime in de Cup-series.

Ross Chastain, Ryan Truex, Ryan Reed en Brendon Jones kwamen niet meer verder en zijn dit jaar voor de titel uitgeschakeld.

Ross Chastain die eerder voor het team van Chip Ganassi in Las Vegas won, gaf eerlijk toe dat hij gewoon teveel fouten maakte. Een incident tussen Chastain en Matt Tifft zorgde ervoor dat Chase Briscoe spinde en met veel kunst en vliegwerk wist Tifft zich te handhaven. Na een herstart in de 179e ronde wist Tifft nog twee plekken te herstellen terwijl Ross Chastain zijn positie aan Michael Annett verloor. Het betekende het einde van zijn succesvolle run dit seizoen tot nu toe.

Na Dover kunnen nog acht rijders aanspraak op de Xfinity titel maken waaronder regulier kampioen Justin Allgaier, Daniel Hemric, Austrin CIndric. Elliott Sadler en Tyler Reddick evenals Cole Custer die als tweede eindigde behoort eveneens nog tot de kanshebbers.Cole Custer: " Ik denk nog wel dat we kans hebben om een wedstrijd te winnen. En Homestead gaat bepalen wie de kampioen wordt."

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Cole Custer Ford 200 ronden
3. Justin Allgaier Chevrole 200 ronden
4. Ryan Preece Toyota 200 ronden
5. Spencer Gallager Chevrolet 200 ronden
6. Brandon Jones Toyota 200 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
8. Austin Cindric Ford 200 ronden
9. John Hunter Nemechek Chevrolet 200 roden
10. Ryan Truex Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet