TCR Series

WTCR: Vernay wint eerste race Wuhan, uitval Coronel na aanrijding

181006 WTCR R1 Vernay
Blijdschap bij Jean-Karl Vernay na pole en racewinst

Succes voor het Belgische WRT-Audi-team: Jean-Karl Vernay won vanaf pole-position de eerste van de drie FIA WTCR-races van dit weekeinde op het circuit van Wuhan in China. De Audi-rijder leidde van start tot finish en zegevierde voor Pepe Oriola (Cupra) en Gordon Shedden (Audi). Voor Tom Coronel was de wedstrijd snel over: in de strijd om de 22e plaats (...) met Fabrizio Giovanardi kwam hij in botsing met de Italiaanse routinier, waarop beide uitvielen en een safety-car-fase volgde. Omdat de Hyundai-rijders Björk, Muller en Tarquini, vorige week op Ningbo nog dominant, met aanzienlijk meer gewicht aan boord ditmaal geen punten scoorden, behoort Vernay nu ook weer tot het gezelschap van titelkandidaten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Vernay nam vanaf pole de leiding voor Oriola, maar daarachter ging het mis tussen de twee Comtoyou-Audi-teamgenoten Berthon en Dupont, die met elkaar in botsing kwamen en terugvielen. Daardoor kon de goed gestarte Yann Ehrlacher in de Allinkl.com-Münnich-Honda de derde plaats veroveren, voor de beide Audi-rijders Shedden en Vervisch. De genoemde aanrijding tussen Coronel en Giovanardi, waarbij de Italiaanse rijder een van de achterwielen van zijn Alfa Romeo verloor, leidde tot een interventie van de safety-car.

181006 WTCR R1 Coronel
Voor Tom Coronel was de race vroegtijdig ten einde

Na de herstart liepen Vernay en Oriola zonder problemen uit, terwijl Ehrlacher zijn handen vol had aan Shedden. De oud-BTCC-kampioen passeerde Ehrlacher vanuit de slipstream in de twaalfderonde en nam zo de derde plaats over. Vervolgens reed hij ook nog het gat naar Oriola dicht, maar had geen tijd meer voor een aanval, zodat hij achter Vernay en Oriola als derde eindigde. Voor Shedden, die met grote ambities aan het WTCR-seizoen begon, was dit zijn eerste podiumplaats in de serie. Achter de Schot kwam Ehrlacher als vierde over de eindstreep, gevolgd door Vervisch en DG Sport-Peugeot-rijder Aurélien Comte. Beste Hyundai-rijder was Thed Björk als 13e.

181006 WTCR_Wuhan uitslag race 1

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 06 oktober 2018 15:46

  Coronel moet zich eens minder bezig houden met al zijn filmpjes en social media en zich meer richten op het racen . In de vrije training in de muur en tijdens het vechten om de 22 (!) plaats weer uitgevallen .is die auto nu zo slecht of heeft Tom zijn beste tijd gehad .

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 06 oktober 2018 22:58

  En misschien iets minder idioot doen op tv.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet