BTCC

BTCC: Groeten uit Brands Hatch

1-


Als je van toerwagen racen houdt is het Dunlop MSA British Touring Car Championship een raceklasse die je gewoon een keer op je to-do lijst moet zetten. Het beste toerwagenracen gebeurt nog steeds in Engeland. Drie races op één dag, close racing, dikke velden, een fraai bijprogramma en een ongelofelijke hoeveelheid toeschouwers zorgen voor een ouderwetse dag vol met actie en sfeer. Jammer genoeg krijgen wij hier, aan de andere kant van de plas, te weinig van mee. De rechtstreekse uitzendingen kunnen alleen in het Verenigd Koningkrijk bekeken worden. Een gemiste kans van de organisatie, die bij ons nog veel meer fans kan opleveren. Autosport.nl volgt deze spannende competitie al jaren en zag eindelijk een reden om het eens in het echt te gaan bekijken. Onze enthousiaste fotograaf Erik van der Schaaff trok met zijn fotospullen naar de overkant en maakte tijdens de BTCC Finaleraces op het lange circuit van Brands Hatch de volgende reportage. 


Tekst en foto's Erik van der Schaaff

2


Deze keer namen wij de tunnel. Je zet je auto in een mobiele parkeergarage en een kleine 40 minuten later sta je aan de overkant.

E18-BTCC-565

A day at the races. De band Queen zong er al over. Ruim 60.000 bezoekers kwamen dit weekend naar Brands Hatch.

E18-BTCC-535

Brands Hatch is één van de mooiste racebanen die onze fotograaf in 18 jaar bezocht. Op nog geen uurtje rijden van Dover en Folkestone of de luchthaven Gatwick is het goed bereikbaar. Gelegen in een schilderachtige regio van Zuidwest Engeland. Kleine weggetjes, hoge heggen. Het circuit loopt door de bossen en beschikt over prachtige glooiende hoogte verschillen.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 oktober 2018 16:16

  Die Spitfire vliegt daar ieder weekend rondjes. Wat blijft Brands toch een mooie baan! Daarnaast is de atmosfeer geweldig met vriendelijke marchalls, strak gemaaid gras en commentatoren met verstand van zaken. Een voorbeeld voor de rest van Europa (inclusief Nederland). Het plaatje van Le Shuttle heeft wel erg weinig meerwaarde......Voor de rest, leuk verslag!

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 03 oktober 2018 19:59

  Prachtig kampioenschap, jammer dat het wat betreft beelden lastig te volgen is in Nederland. Tot twee jaar terug kon je de races op de ITV website terugkijken maar nu zit erg geo-blocking op. Wat dat betreft doet de ADAC en vele andere organisatoren dat een stuk beter.

  • 0
  • 5
   
  Anonieme gebruiker 03 oktober 2018 21:55

  Hartstikke leuk allemaal maar ik het in de wandelgangen vernomen dat een zekere heer Whiting op de koffie is geweest in zandvoort. Is onze nationale autosport website nu echt zo slecht op de hoogte ? Of houdt men hier wijselijk haar mond over ? 1

  • 5
  • 1
   
  Willem J. Staat 03 oktober 2018 22:30

  @Anonieme gebruiker. Even goed lezen op de sidebar via FB al 12 uur geleden vermeld

  • 1
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 04 oktober 2018 10:08

  Ja vermeld ja.

  • 1
  • 0
   
  Michael Drost 04 oktober 2018 14:50

  Ik kan dit helemaal beamen! Ik ben naar de BTCC race op Snetterton geweest in 2016. Alles was zo toegankelijk! En geen sterallures ook maar ergens te bekennen (okee, behalve Jason Plato dan). Het racen was subliem! Overal grote schermen, zodat je de races ook echt goed kon volgen (nodig want 3x rode vlag, waaronder de inmiddels redelijk bekende bowl-een-cameraman-uit-zijn-toren-met-je-rollende-auto actie). Fantastisch commentaar uit de speakers en het allermooiste? De uitloopronde waar alle toeschouwers staan en applaudisseren voor de rijders!!

  • 0
  • 0
   
  Dirk 05 oktober 2018 08:17

  Heerlijk! De meeste startvelden zijn ook geweldig, alleen het F4 heeft te maken met moordende concurrentie van Formule Ford en BRDC F3.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet