Diversen

BTCC: Groeten uit Brands Hatch

1-


Als je van toerwagen racen houdt is het Dunlop MSA British Touring Car Championship een raceklasse die je gewoon een keer op je to-do lijst moet zetten. Het beste toerwagenracen gebeurt nog steeds in Engeland. Drie races op één dag, close racing, dikke velden, een fraai bijprogramma en een ongelofelijke hoeveelheid toeschouwers zorgen voor een ouderwetse dag vol met actie en sfeer. Jammer genoeg krijgen wij hier, aan de andere kant van de plas, te weinig van mee. De rechtstreekse uitzendingen kunnen alleen in het Verenigd Koningkrijk bekeken worden. Een gemiste kans van de organisatie, die bij ons nog veel meer fans kan opleveren. Autosport.nl volgt deze spannende competitie al jaren en zag eindelijk een reden om het eens in het echt te gaan bekijken. Onze enthousiaste fotograaf Erik van der Schaaff trok met zijn fotospullen naar de overkant en maakte tijdens de BTCC Finaleraces op het lange circuit van Brands Hatch de volgende reportage. 


Tekst en foto's Erik van der Schaaff

2


Deze keer namen wij de tunnel. Je zet je auto in een mobiele parkeergarage en een kleine 40 minuten later sta je aan de overkant.

E18-BTCC-565

A day at the races. De band Queen zong er al over. Ruim 60.000 bezoekers kwamen dit weekend naar Brands Hatch.

E18-BTCC-535

Brands Hatch is één van de mooiste racebanen die onze fotograaf in 18 jaar bezocht. Op nog geen uurtje rijden van Dover en Folkestone of de luchthaven Gatwick is het goed bereikbaar. Gelegen in een schilderachtige regio van Zuidwest Engeland. Kleine weggetjes, hoge heggen. Het circuit loopt door de bossen en beschikt over prachtige glooiende hoogte verschillen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet