TCR Series

WTCR: Thed Björk ongenaakbaar in eerste race Ningbo

180929 WTCR R1 Bjoerk action
Thed Björk was met de YMR-Hyundai ongenaakbaar in de eerste race

Thed Björk domineerde in de eerste race van het FIA WTCR op het Ningbo Speedpark in China. De Zweedse rijder, die ook in de beide vrije trainingen al de snelste was, startte vanaf de pole-position en leidde met zijn YMR-Hyundai van start tot finish. Voor de regerend WTCC-kampioen washet zijn derde zege van het seizoen. Achter hem eindigde Esteban Guerrieri met de Allinkl.com-Münnich Motorsport-Honda op de tweede plaats, voor de Belg Fred Vervisch met de Comtoyou-Audi. Tom Coronel eindige als 15e.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Voor Thed Björk verliep het weekeinde in Ningbo tot nu toe perfect met de snelste tijden in de beide vrije trainingen en in de kwalificatie. In de race nam hij bij de start de leiding en stond die vervolgens ook niet meer af. Guerrieri legde met een ijzersterke start de basis voor zijn tweede plaats: hij vertrok vanaf de vierde plaats op de grid, maar passeerde direct Norbert Michelisz en Fred Vervisch en nam zo de tweede plaats over. Ook Michelisz haalde Vervisch in, maar voor de Hongaar duurde de vreugde niet lang: al in de tweede ronde viel hij uit vanwege een defecte stuurbekrachting. Zo waren de posities in de top drie verdeeld, want de rest vanb de race leverde geen veranderingen meer op. Michelisz' teamgenoot Tarquini zette Vervisch in de slotfase weliswaar nog onder druk, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats, voor de beide SLR-Golf-coureurs Mehdi Bennani en Rob Huff.

180929 WTCR R1 Coronel
Tom Coronel vond onvoldoende grip en kwam daardoor niet verder dan de 15e plaats

Tom Coronel startte als 22e en werd in derace als 15e geklasseerd. Hij meldde: "De kwalificatie ging niet zo goed. We zagen het in de vrije training al. We hadden veel problemen, met name gebrek aan grip, al vanaf het insturen en door de hele bocht heen. Dat krijgen we er lastig uit. We hebben wat dingen veranderd, ook voor de kwalificatie, maar het was toch te moeilijk. Het lijkt wel of we iedere keer een stapje achteruit gaan in plaats van vooruit. De race zelf ging een stukje beter. Ik had een heel goede start, kwam overal goed tussendoor. De laatste ronde reed ik vanaf de hairpin de laatste vijf ronden met een lekke rechter voorband. Het bleek ook wel weer dat ik de nodige snelheid tekort kwam. We hebben net de turbo gewisseld, de auto weer een beetje opgelapt na de nodige tikken die ik aan de achterkant kreeg van Gordon Shedden. Ik had nog wel een lekkere strijd met Pepe Oriola. Het was wel een gave race, veel gevechten, maar met P15 ben ik natuurlijk niet tevreden... Nou ja, morgen hebben we weer een kans."

180929 WTCR Ningbo uitslag race 1

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet